El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Tourist Info d’Alcoi realitza més atencions durant el primer semestre de 2021 que en tot 2020

Tourist Info d'Alcoi

La comparativa amb el primer semestre és relativa, ja que les circumstàncies han sigut molt diferents. No obstant això les xifres mostren com s’inicia la recuperació turística a la nostra ciutat.

De gener a juny de 2021 han dut a terme un 10% d’atencions més que en tot 2020. A més, els Museus també ha tingut més visites en el que portem d'any que l'any passat sencer

La diferència de les dades de les atencions al Tourist Info d’Alcoi revelen les  conseqüències negatives de la pandemia al sector turístic. A pesar de que la oficina va estar tancada del 14 de març al 14 de juny de 2020, les xifres de gener a juny de 2021 demostren un increment del 10% respecte a tot l’any passat.

En les diferents activitats turístiques d’Alcoi, el augment aquest any s’ha fet  notar. Pel que fa de visitants als Museus gestionats per Turisme o Patrimoni Històric, les xifres també superen a les 2020. En l’any de la pandèmia va haver 1495 visitants al Refugi i 348 al Explora i en 2021, 1072 i 355. Per una altra banda, el Museu Arqueològic Camilo Visedo ha tingut 955 en 2021 i 679 en el primer semestre de 2020. 

Cal destacar que la comparativa amb el primer semestre és relativa, ja que les circumstàncies han sigut molt diferents.  Per exemple, el Nadal 2019-Reis 2020 es va viure amb normalitat  amb uns mesos de gener a mitad de març amb unes xifres molt elevades de visitants. Per eixe motiu cal ressaltar l’increment respecte a tot l’any passat i no al primer semestre.

Durant aquest temps el turisme s’ha vist afectat, no obstant això, les xifres mostren com s’inicia la recuperació turística a la nostra ciutat. Des de la regidoria de Turisme s’ ha estat treballant durant tot aquest temps per a garantir la seguretat dels visitants en el nou escenari que marca la pandèmia amb l’objectiu de tornar a posar en valor els seus recursos.

Lorena Zamorano, regidora de Turisme, ha indicat: “el treball que s’ha realitzat durant els anys previs a la pandèmia per a trencar amb l’estacionalitat del Turisme, potenciant aspectes com el nostre patrimoni, cultura o naturalesa està donant ara els seus fruits, ja que en uns anys sense els Moros i Cristians o el Nadal, els turistes continuen venint a la nostra ciutat. Cal reconéixer el treball prèviament realitzat pel nostre departament”.