El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La trobada d’investigadors en càncer se celebra a Alcoi amb l’objectiu d’incrementar la presència dels joves

L’aposta d’Alcoi per la investigació és clara. El Trail Solidari és un dels esdeveniments esportius més importants de la ciutat, que va nàixer precisament amb l’objectiu de destinar la recaptació a la investigació del càncer.

Es tracta de la sexta edició i se celebra els pròxims 20 i 21 d'abril a l'IVAM CADA. Comptarà amb la presència d'Ángela Nieto, investigadora de renom internacional. L'esdeveniment tractarà temes molt diversos com la búsqueda de finançament, el paper dels biobancs, etc.

La localitat acull la sexta edició de la Trobada d’Investigadors i Investigadores en Càncer de la Ciutat d’Alcoi. Un esdeveniment que s’ha presentat hui, 31 de març, coincidint amb el Dia Internacional del Càncer de Colon. José Antonio López, Director de la Trobada i Cap del Laboratori de Biologia Molecular del Institut Valencià d’Oncologia (IVO), ha destacat esta efemèride per recordar la importància de la investigació en càncer per poder millorar la supervivència de les persones que el pateixen: “Esta millora en l’esperança de vida és gràcies a la investigació que es fa al laboratori, però cal que hi haja una translació al pacient mitjançant el sistema de salut”, ha afirmat. La trobada tindrà lloc els pròxims 20 i 21 d’abril a l’IVAM CADA.

L’aposta d’Alcoi per la investigació és clara. El Trail Solidari és un dels esdeveniments esportius més importants de la ciutat, que va nàixer precisament amb l’objectiu de destinar la recaptació a la investigació del càncer. Així ho ha recordat Paco Fuster, President del CEM+QUEUNTRAIL i organitzador de la Trobada: “Estem honrats amb esta trobada amb la presència de tants investigadors a la ciutat”.

Les jornades pretén reservar un espai especial per als joves investigadors, amb l’objectiu de dinamitzar esta tasca tan rellevant, a la vegada que es potencia la trobada entre distints investigadors i investigadores. Els joves tindran un espai reservat per a la presentació dels seus projectes mitjançant comunicacions orals, i el millor rebrà un premi.

A més es parlarà de com buscar finançament, de com traslladar els coneixements a la societat, de projectes d’excel·lència, de projectes cooperatius, del paper dels biobancs, etc. I tancarà la trobada la prestigiosa investigadora de renom internacional, Ángela Nieto.

En tot moment s’ha recalcat la importància del treball en equip, cooperació i col·laboració: “El lema és ‘Juntos Sumamos contra el Cáncer’”, ha destacat Pau Andrés Bernabeu, Director del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, UPV. Diversos equips de professors de la UPV investiguen en aquest camp aplicant, per exemple, la intel·ligència artificial. De fet, la presència de la universitat en este esdeveniment és evident amb el recolzament en l’organització.

També ha sigut destacat el treball de la Fundació FISABIO. Mónica Ponts, Directora Gerent de l’entitat, ha parlat de que s’ha intentant que la trobada tinga en compte tant l’excel·lència de grans investigadors sèniors com a joves investigadors: “Es important que aprenguen a saber traslladar que estan investigant i per que es rellevant”. L’objectiu de FISABIO es unir les idees que naixen als departaments de salut, basades en l’experiència pràctica i real del dia a dia, amb la investigació.

També han estat presents a la roda de premsa de presentació de la trobada, Enrique Barbeito, Director de l’Àrea de Salut d’Alcoi i Toni Francés, alcalde de la ciutat. Els dos han destacat la importància de que un esdeveniment d’estes característiques se celebre a la ciutat d’Alcoi.