El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La UA porta a Alcoi un curs d'ús de fonts orals per a la recuperació del passat

Acte de presentació de la programació cultural de la UA.

Més informació i preinscirpció per al curs.

La preinscripció està oberta fins al 9 de febrer.

El curs se centra en la introducció a l'ús de la font oral en les recerques, el coneixement i aplicació de mètodes i tècniques en l'ús de la font oral. Tindrà lloc els dilluns de l'11 de febrer al 15 d'abril de 18 h a 20 h a les instal·lacions de la UA en Alcoi (c/Sant Francesc. 10). És part de la programació cultural del Campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant.

El curs es marca quatre objectius: la introducció a l'ús de la font oral en les recerques; el coneixement i aplicació de mètodes i tècniques en l'ús de la font oral, amb especial atenció a l'entrevista intensa; la vinculació de la font oral amb la recuperació de la memòria de l'entorn i amb la recerca de diversos temes de la cultura local; i l'anàlisi de les possibilitats d'aplicació de les fonts orals a l'estudi correcte de la cultura d'Alcoi i el seu entorn pròxim.

Els professors que participaran són Raquel Ferrero i Gandía; Mercedes Guijarro Anton; Angel Beneito Lloris; Josep Lluís Santonja Cardona; Mª Carmen Agulló Díaz.

Aquest curs està obert al públic en general, però està especialment indicat per a alumnat dels Graus d'Educació, Humanitats, Geografia, Història, Turisme, Economia i investigadors sobre qüestions d'història i cultura local.