El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La UA també col·laborarà amb AITEX en digitalització, IA, robòtica, economia circular i nous materials

Reunió entre AITEX i la UA

La rectora de la UA, Amparo Navarro, ha recordat el seu compromís amb el campus d'Alcoi i amb els estudis del Grau de Mestre en Educació Infantil, que enguany ha graduat a la seua primera promoció. Navarro ha redundat en “la situació de provisionalitat de les seues aules a Alcoi, que espera puga resoldre's al llarg del present curs”.
 

AITEX continua apostant per la formació i transferència de coneixement amb universitats. En aquesta ocasió és la Universitat d’Alacant amb qui ha mantingut distintes reunions.

L’institut d’innovació tèxtil d’Alcoi ha reivindicat el paper vertebrador de la UA en formació i investigacions. Ambdues entitats han mantingut diferents reunions per a conéixer de primera mà les noves possibilitats de col·laboració mútua en matèria de transferència de coneixement i investigació. La delegació ha tingut ocasió de reunir-se amb un total de 14 grups d'investigació de la UA, tots ells capdavanters, i s'ha mostrat molt interessada en temes relacionats amb la digitalització, intel·ligència artificial, aplicacions robòtiques, economia circular i nous materials adhesius.

AITEX i la UA estudien la possibilitat de formalitzar contractes d'investigació en aquests camps amb els quals s'intensificarien unes relacions que es remunten a diverses dècades, fet pel qual l’institut tèxtil va rebre el Premi Impuls 2022 a l'empresa més col·laboradora en R+D+i.

La jornada s'ha iniciat en el despatx rectoral amb una reunió de treball en la qual a més d'Amparo Navarro, han participat el vicerector d'Investigació, Juan Mora; la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, María Jesús Pastor i el director del Secretariat de Transferència, José Luis Todolí. Durant aquesta, el president de Aitex, León Grau, ha reivindicat per a la Universitat d'Alacant “un paper vertebrador del territori a través de la formació, la investigació i la transferència” i ha manifestat el seu interés “per afermar la presència de la Universitat d'Alacant a la comarca”. La delegació d’Aitex, encapçalada pel seu president, León Grau i el seu director General, Vicente Blanes, ha comptat també amb la presència del subdirector de R+D, Vicente Cambra i els caps de grup d'investigació: María Blanes, Javier Pascual, Eduardo Fages, Jorge Moreno i José Manuel Ramos.

El Campus d'Alcoi

La rectora, Amparo Navarro, ha recordat el seu compromís amb el campus d'Alcoi i amb els estudis del Grau de Mestre en Educació Infantil, que enguany ha graduat a la seua primera promoció. Navarro ha redundat en “la situació de provisionalitat de les seues aules a Alcoi, que espera puga resoldre's al llarg del present curs”.

A més de les reunions de treball, la delegació ha pogut visitar el campus i les seues instal·lacions, algunes d'elles de gran interés per a futures col·laboracions com el Parc Científic, l'Oficina de Transferència de Resultats de la Investigació (OTRI) o els Serveis Tècnics d'Investigació.