El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La unificació del Bosco a Cocentaina haurà d'esperar un any més

La unificiació del Bosco de Cocentaina no començarà fins a mitjans del 2018
S'ha de revisar el projecte redactat per CIEGSA per si té deficiències, i aquesta revisió no estarà enllestida fins a finals d'any

Els projectes redactats per CIEGSA amb l'anterior govern valencià tenen deficiències i s'han de revisar. Així almenys li ho han transmet des de la conselleria d'educació a l'Ajuntament de Cocentaina, des d'on expliquen a més que aquesta revisió no estarà enllestida fins a finals d'any. Segons aquestes previsions, les obres d'unificació començaran a mitjans del 2018.

Així li ho ha transmés el subdirector general d'Infraestructures Educatives, Jesús García, a l'alcaldessa i regidora d'educació de Cocentaina Mireia Estepa. Segons explica García, tots els projectes redactats per CIEGSA durant l'anterior govern han de ser revisats perquè "s'han trobat deficiències que han ajornat els inicis de la construcció d'alguns centres perquè el projecte no respectava el codi tècnic urbanístic en vigor". Així les coses, el projecte d'unificació del Bosco serà avaluat, segons les previsions de conselleria, a partir del segon trimestre del 2017; i "vist que el projecte no és massa complicat", la revisió estarà finalitzada per a finals d'any. Les obres d'unificació podrien començar a mitjans del 2018.

L'alcaldessa Mireia Estepa lamenta que les obres s'hagen d'ajornar més, però assegura que tenen el compromís de la Direcció General d'Infraestructures Educatives d'actuar amb rapidesa "perquè entenen que aquesta necessitat porta més de 27 anys reivindicant-se i que l'Ajuntament de Cocentaina ha fet tots els deures per facilitar la feina de Conselleria". Tot i això, Mireia Estepa assegura que "seguiré sol·licitant reunions periòdiques per a garantir que les obres es facen, entenem que cal revisar el projecte i que Conselleria s'ha trobat amb moltes sorpreses de l'anterior govern, però els nostres xiquets i xiquetes necessiten la unificació del Bosco ja i és la meua responsabilitat lluitar per a aconseguir-la".

De fet, la pròxima reunió per a parlar de la unificació del Bosco amb el subdirector d'infraestructures educatives s'ha tancat per a finals del mes d'abril. Per altra banda, des de novembre del 2016 que es demana una reunió amb el conseller Vicent Marzà per parlar de la problemàtica del Bosco, un únic centre dividit en dos edificis i separat per 800 metres. Però segons asseguren des del consistori contestà, el conseller encara no ha contestat a la petició.

A aquestes reunions acompanya a Mireia Estepa, la directora del col·legi San Juan Bosco, Rosana Soler, en un compromís per mantindre un contacte permanent i vigilar que els terminis del projecte es compleixen.