El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La unificació del Bosco de Cocentaina passa per la demolició i construcció d'un nou edifici

L'alcaldessa i regidora d'educació Mireia Estepa, amb la directora del Bosco Rosana Valls.
El consistori ja treballa en la nova memòria per tal de poder incloure el projecte en el programa Edificant de la conselleria d'educació

Així ho ha decidit el Consell Escolar, després de saber que la memòria que havia fet per CIEGSA per a l'adequació de l'edifici no és vàlida. Ja que calia refer la faena s'ha decidit començar de nou.

La idea és demolir l'edifici de rajol roig al carrer Just Sansalvador, el Bosco II, i construir-ne un de nou que assegure totes les condicions per a la unificació. Així ho ha decidit el Consell Escolar, després de comprovar que la memòria feta per CIEGSA per a l'adequació no és vàlida. Conselleria d'educació donava dos opcions: refer de nou l'informe de CIEGSA del 2011, o fer un nou projecte que per a construir un nou centre. Però el Consell Escolar ha triat en votació fer un edifici nou.

L'alcaldessa i regidora d'educació Mireia Estepa explica que a la reunió del Consell Escolar "es va posar de manifest el disgust dels presents que se senten enganyats" pels problemes amb l'informe de CIEGSA, i que ha endarrerit encara més aquesta unificació, reivindicada des de quasi tres dècades. Mireia Estepa diu que la memòria presenta "un excessiu número de carències i incidències", com per exemple que no aporta "les dades relatives a la realització de reconeixements ni assajos d'informació que permeten avaluar la seguretat". Així les coses, l'alcaldessa es mostra totalment d'acord amb la decisió del Consell i assegura que "els tècnics municipals ja es troben treballant en la memòria valorada del nou Bosco perquè per part de l'ajuntament de Cocentaina tot siga el més ràpid possible, a Conselleria li exigirem que actue amb aquesta mateixa rapidesa perquè no podem permetre que 29 anys de reivindicacions queden en un caixó".

La nova memòria, quan estiga acabada, es presentarà a la Conselleria d'Educació, perquè la intenció és que el projecte es puga incloure en el Programa Edificant. Cal recordar que en aquest programa ja s'ha inclòs la instal·lació d'un ascensor al col·legi Real Blanc per assegurar l'accessibilitat.