El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Natxo Lara, Periodista

Natxo Lara

La unió de les esquerres en Alcoi (sense Compromís) reforça la continuïtat de Toni Francés i respon a la 'fusió' del PP i Ciutadans

Com l'Univers, com la vida, tot el que va, torna. A l'atomització li segueix la concentració. Són fenòmens naturals, habituals i que s'apliquen a qualsevol disciplina. A Alcoi, en clau electoral, la unió de Guanyar i Podem (una altra vegada) i la del PP i Ciutadans conformen un escenari on els dos grans blocs podrien arribar a un empat tècnic.

Açò és parlar per parlar, però el cert és que el fet que Podem i Guanyar (Esquerra Unida) vagen jutns a les eleccions seguint l'exemple de SUMAR en Madrid i en pobles com ara Sant Vicent del Raspeig, tranquil.litzen Toni Francés i el seu equip. I és que, la legislatura ha estat molt pobra en propostes, activitats i plantejament de 'guerra' des de Podem, Guanyar i Compromís cap al PSOE. Una legislatura plàcida i tranquil·la per a Francés, podríem dir. Si els tres partits a l'esquerra del PSOE anaven a soles, el risc de quedar-se amb un regidor cadascun dels tres era (és) més que evident. Perquè les persones d'esquerres tendeixen a desmobilitzar-se i acudeixen a les urnes sempre que hi haja motivació. I el cert, insistisc, és que la legislatura ha estat prou fluixa des d'aquest costat de la balança. Toni deu d'estar feliç, l'esquerra votarà, i encara que no li voten a ell, els vots no es perden.

Amb Podem i Guanyar junts, la cosa pot canviar i l'esquerra es pot autoconvocar, i votar. Resta veure si aquesta UTE ix bé, perquè recordem que la legislatura passada no van acabar massa 'units'.

En l'altre costa del riu, PP i Ciutadans han pactat que aquells que es van divorciar en temps de Guerra entre Camps i Zaplana, tornen a ara a casa baix el sempre calentet mant del Partit Popular. Carlos Pastor, immers en un curs accelerat de vídeos i fotos en els parcs de la ciutat, fent-se cafés i acudint a tots els esdeveniments socials possibles, té fàcil superar els números de Quique Ruiz de fa quatre anys. La marca PP torna a pujar i el retorn de la gent de Sedano i companyia sumaran, i molt. La llàstima és no saber què haguera passat si Quique Ruiz hagués estat en l'equip. Perquè tant els de dretes com ara els d'esquerres, gatets i gossets, coincideixen a dir que "Quique se lo habia currado".

Compromís Alcoi és una altra incògnita després d'un procés de 'Primàries' molt estrany, amb anades, vingudes, renúncies i nomenament de candidats que no havien obert la boca. A la fi, Àlex Cerradelo provarà sort com a candidat esperant que Baldoví vinga moltes voltes a Alcoi en campanya electoral.

De VOX no sabem res, perquè és un partit i una manera de fer que a ciutats com ara Alcoi no calen. VOX i el seu modus operandi en la política municipal no encaixa. Perquè ací es fa política real, de carrer, sense parlar de lluitar contra el Comunisme, ni de llibertats ni de banderes.

El partit de Marcos Martínez i altres propostes no sé si tenen massa futur. Tot és possible. El que és clar és que al PSOE aplaudeixen la seua existència i triomf... tot el que siga dividir a la dreta.

Amb aquesta situació, l'empat tècnic pot estar a prop entre els dos grans blocs. Com a poc, es presenten unes eleccions divertides i apassionants.

  • Pronòstic reservat és una secció d'opinió i anàlisi