El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Unió Europea es fixa en la innovació tèxtil d’AITEX per fer front a agents nuclears, químics i biològics

Imatge extreta de la web d'AITEX

AITEX participarà en un nou programa europeu gràcies a les seues línies d'investigació específiques enfocades al desenvolupament de tèxtils de protecció enfront de diferents perills

AITEX ha desenvolupat jupetins de protecció balística amb el seu projecte VESTLIFE. L’Agència Europea de Defensa ha adjudicat a l’institut alcoià el contracte per a la prestació de serveis en la investigació i tecnologia de protecció d’agents nuclears, químics i biològics (NBQ).

AITEX participarà en un nou programa europeu gràcies a les seues línies d'investigació específiques enfocades al desenvolupament de tèxtils de protecció enfront de diferents perills, com ara la detecció, identificació i seguiment de riscos NBQ. És un els pocs instituts espanyols que lideren aquest projecte.

L'Agència Europea de Defensa (EDA) va adjudicar a AITEX el contracte marc per a la prestació dels serveis en el camp d'Investigació i Tecnologia de Protecció NBQ. L'objectiu general d'aquest contracte és donar suport a la implementació de l'agenda estratègica d'investigació de l'agència en l'àmbit NBQ i donar suport al desenvolupament dels projectes definits en aquesta agenda. Per a això, s'ha constituït un Consorci liderat per AITEX, que reuneix tota l'experiència i coneixements necessaris per a cobrir l'experiència necessària per a implementar adequadament les tasques del contracte. A més, AITEX avaluarà l'impacte de la Covid-19 en la implementació de l'agenda estratègica d'investigació.

Aquest nou contracte ve a confirmar la reeixida col·laboració de AITEX amb l’EDA. Des de l'any 2012, l'Institut ha desenvolupat 7 projectes d'I+D per a l’EDA i aquest nou contracte assegura que aquesta col·laboració s'estendrà durant 4 anys més.