El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat presenta la seua programació

Presentació de la programació de la Unitat de Igualtat.

Les reunions de l’Escola d’Empoderament que van començar el passat dimecres i finalitzaran el 15 de desembre, es celebraran cada dimecres de 10 a 12 h en el Centre de la Dona d’Albaida.

La Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat ha presentat la seua programació per a aquest últim trimestre de l’any. El President de la Mancomunitat, Vicent Gomar, ha destacat el treball dut a terme per l’equip professional d’Igualtat des de la creació del departament en 2017 i agraeix la “gran tasca de promoció de la igualtat” que estan duent a terme en la comarca.

L’Escola d’Empoderament va començar el 22 de setembre i les últimes activitats tindran lloc al 15 de desembre. Les reunions es celebraran cada dimecres de 10 a 12 h en el Centre de la Dona d’Albaida i l’objectiu és aconseguir gestionar els conflictes, comportaments i emocions a través del joc i l’expressió artística.

Araceli Caballero, la encarregada d’impartir la II Escola d’Empoderament, ha explicat que les dones participants van a trobar un espai per a estar juntes i “poder fer èmfasi en la mirada interna”.

Algunes de les activitats que es celebraran al mes d’octubre seran una Trobada de Col·lectius Feministes al Parc d’Educació Mediambiental de la Vall d’Albaida el dia 2 o la presentació del llibre "El dilluns ens estimaran" de l’escriptora Najat El Hachmi el 27 d'octubre a la biblioteca de l'Olleria. També en aquest mes i fins a desembre, de la narradora Almudena Francés continuarà recollint històries de vida de dones grans per Fontanars dels Alforins i Bocairent.

Paula García, agent d'igualtat de la Mancomunitat, destacava “la necessitat de reactivar” les accions feministes, ja que s'han registrat més de 80 expedients oberts als Centres Especialitzats en Violència de Gènere sobre dones de  la comarca. García afegia també que "s'ha de treballar per crear consciències i donar recursos a aquelles dones que més ho necessiten".

Tota la programació i agenda d'activitats es podrà consultar a les xarxes socials de la Unitat d'Igualtat i a la pàgina web de la Mancomunitat.