El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Unitat Militar d’Emergències es prepara per a la campanya d’incendis forestals a la Foia d’Alcoi

La UME realitza maniobres per a posar-se a punt i millorar la seua capacitat de reacció davant la possibilitat d’una emergència a la província d’Alacant.

La Unitat Militat d’Emergències està preparant-se per a la campanya d’incendis forestals 2019 amb unes maniobres que s’estan realitzant en les proximitats de les poblacions d’Alcoi i Xixona, per a poder donar resposta a possibles situacions d’emergència.

Serà el III Batalló d’Intervenció d’Emergències, amb seu en Bétera (València) l’encarregat d’actuar en les zones de la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia i les Illes Balears, i es desplegaran 350 militars i 90 vehicles. Elements de comandament, suport logístic, seguretat i equips especialitzats en transmissions i telecomunicacions seran els que dirigiran i controlaran els exercicis, contrastant i millorant les seues capacitats.

Durant el matí del 16 de maig, es realitzarà un simulacre per a avaluar la capacitat de resposta davant una emergència. En aquesta actuació es comptarà amb la participació de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, la Diputació d’Alacant (Consorci de Bombers d’Alacant), amb la Creu Roja Espanyola d’Alacant, personal del PC i amb l’Agrupació Contra Incendis Forestals d’Alcoi. En total 60 participants i 14 vehicles.

Tant l’Ajuntament d’Alcoi com el de Xixona han facilitat diferents ubicacions en les quals es realitzaran els simulacres. I a més, Alcoi, ha cedit les instal·lacions necessàries per a col·locar la base logística.