El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Universitat d'Alacant canviarà la ubicació del seu campus en Alcoi per al pròxim curs

Les actuals instal·lacions soles disposen de dos aularis per a impartir les classes.

Amb el començament d'aquest segon curs del grau de Magisteri en Educació Infantil, el Campus disposarà de 100 alumnes. Els 50 que s'haurien d'incorporar per al curs 2020-21 farien necessari el canvi d'ubicació, tot davant la necessitat d'espai.

El curs 2019-20 serà el segon i l'últim en què el Campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant (UA) mantinga les seues instal·lacions a la Cambra de Comerç. Davant la necessitat d'espai, el Campus es traslladarà el pròxim curs a un altre emplaçament, i encara que el lloc no està confirmat, ja se sap que estarà en el barri del Centre.

Així ho ha confirmat el vicerector de Cultura de la UA, Carles Cortés, qui ha recordat que l'actual seu del campus va nàixer amb vocació "provisional", i que les "necessitats en matèria de logística i infraestructura" fan ineludible aquest trasllat. Amb el començament del segon curs del grau de Magisteri en Educació Infantil, el Campus d'Alcoi de la UA disposarà de 100 alumnes (50 en cada curs), un volum que les instal·lacions de l'actual seu encara pot absorbir. No obstant això, amb la incorporació de 50 alumnes més per al curs 2020-21, es requerirà el trasllat, ja que l'actual seu del Campus únicament compta amb dos aularis per a impartir les classes.

Cortés afegeix que a l'inici del pròxim curs encara hi haurà un poc de marge per al trasllat, ja que els alumnes de tercer empraran el primer quadrimestre a realitzar les pràctiques docents, així que no hauran de disposar dels aularis.

Futur immediat

La voluntat de mantenir el campus en el Centre respon, segons el vicerector de cultura, a seguir dotant de serveis de proximitat als alumnes, gràcies a l'oferta que atorga i el "marc incomparable" que representa el Centre històric d'Alcoi.

50 alumnes iniciaran els seus estudis enguany en el que per ara és l'única titulació que ofereix el Campus: Magisteri en Educació Infantil. Respecte a la possibilitat que la UA oferisca altres titulacions en Alcoi, Cortés assegura que la universitat encara es troba en "fase experimental" en Alcoi, i el que pretén és "consolidar el projecte existent". Recorda també que el campus alcoià va nàixer arran del trasllat d'un grup del Campus de Sant Vicent, tot per estalviar els desplaçaments als diferents alumnes d'Alcoi matriculats en el grau.