El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Universitat d'Alacant enceta la seua programació cultural a Alcoi amb "En defensa... un concert d'acomiadament"

Imatge promocional de l'obra

La Universitat d'Alacant aposta per la producció pròpia en la seua primera programació cultural a Alcoi, per a la qual compta amb el mecenatge de la Fundació Mutua Levante. Dins de la programació s'inclouen tres espectacles teatrals, un de dansa, cicles de cinema, jornades i conferències.

Es tracta d'una obra de teatre contemporani, interpretada per quinze alumnes que són alhora membres de l'Aula de Teatre de la Universitat. L'obra és una adaptació del treball de la dramaturga Lola Blasco, i està dirigida per Iván Jiménez.

La funció tindrà lloc el dilluns 15 d'octubre a les 20 hores en el Teatre Principal. L'entrada és gratuïta amb passe per invitació, la recollida de les quals es farà en el Campus d’Alcoi de la UA (carrer de Sant Francesc, 10) i a la taquilla del teatre des d'una hora abans de l'inici de la funció. 

A la direcció es troba Iván Jiménez, qui ens presenta una adaptació de l'obra de la dramaturga alacantina Lola Blasco. 'En defensa' parla de la «generació perduda» actual, la dels joves que decideixen abandonar el seu país a conseqüència de l'alta taxa de desocupació.

Els actors són alhora els protagonistes del missatge de l'obra, que parla d'ells, i els mostra com a lluitadors que no es conformaran. El director no pretén presentar els protagonistes com a víctimes, sinó com a lluitadors que no es conformen perquè coneixen la història i no la volen repetir. Són «petits herois de resistència», afirma. Es tracta d'una peça tant musical com escènica que troba en la imatge de les sirenes i del vaixell la metàfora de l'exili, el d'una nova generació de joves que més que abandonar el seu país, en són expulsats. És un espectacle en què quinze alumnes de l'Aula de Teatre presenten una proposta diferent carregada de poesia, humor, ràbia, amor i música.