El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Universitat d'Alacant inicia el segon curs de programació cultural en Alcoi

La programació s'ha presentat a les instal·lacions de la UA en Alcoi.

La programació s'ha presentat en roda de premsa per part de Carles Cortés, vicerector de Cultura de la UA; acompanyat del regidor de cultura Raül Llopis; el coordinador d’activitats culturals del Campus Alcoi-UA, Antonio Belda; i el president de la Fundació Mutua Levante, Juan Escrig.

El Campus d'Alcoi de la UA ha revalidat el seu conveni de col·laboració amb l'Ajuntament d'Alcoi i la Fundació Mutua de Levante per a mamprendre diverses iniciatives culturals durant el curs 2019-20. La programació inclou propostes de cinema, teatre, dansa i música, a més de conferències i tallers formatius, presentacions de llibres i activitats científiques a l’Estació de la Font Roja Natura-UA.

L'apartat cinematogràfic contempla el cicle «Thiller espanyol contemporani» a les instal·lacions de la Cambra de Comerç del 23 de setembre al 25 de novembre, de 18 a 21 hores. Cada sessió constarà de presentació, projecció i posterior debat en les quals es projectaran, amb entrada lliure limitada a la capacitat de la sala, les pel·lícules: La isla mínima; El hombre de las mil caras; No habrá paz para los malvados; Grupo 7; Cien Años de Perdón; El niño; Celda 211; Tarde para la Ira; i Que Dios nos perdone. A més i fora d'aquest cicle, es projectarà la pel·lícula Corto Maltés, el 30 de setembre a les 18 hores, com a activitat complementària a l'exposició «Hugo Pratt-Corto Maltès» que podrà visitar-se des de l'1 d'octubre fins al 29 de novembre, a la Sala d'Exposicions de la Cambra de Comerç.

Aquest dimarts 17 de setembre, a les 19 h, començaran les conferències programades a la sala d'actes de la Seu del Campus amb «De l'àbac al xip». La segona conferència estarà dedicada a «Un model lingüístic educatiu eficient» (28 d'octubre a les 18 hores); continuarà amb «Bolets del nostre entorn» (el 9 de novembre de 8.30 a 13.30 h) i finalitzarà amb «Cultura gitana, canvi social i educació» (19 de novembre a les 19 hores).

Programació musical, teatral i expositiva

El Teatre Calderón acollirà la programació teatral, musical i de dansa, que començarà amb l'obra «Contra l'amor» el dimecres 18 de setembre a les 20 hores. Hi seguirà el concert d'Andreu Valor i Joan Isaac «Sense perdre la cançó», el diumenge 13 d'octubre a les 19 hores; i finalitzarà amb l'espectacle de dansa «Cementeri de flors», el 13 de novembre a les 20 hores.

Dues activitats més completen la programació: L'exposició «40 anys de les eleccions municipals»,: (del 10/10/19 al 31/10/19) a la Casa de la Cultura; i la presentació del llibre de la UA Climes i temps del País Valencià, el 8 d'octubre a les 18 h a la Glorieta.

Activitats docents i científiques

A més, el Campus UA-Alcoi desenvoluparà durant aquests mesos quatre d'activitats acadèmiques destinades a la formació per a docents: Coeducació: canvis socials i identitat de gènere a l'aula (CEFIRE); Prevenció i intervenció en les dificultats d'aprenentatge de la lectoescriptura (CEFIRE); Cursos d'anglés i valencià amb la col·laboració de l'EOI Alcoi; i Capacitacions docents en valencià i anglés.

El programa inclou també activitats de caràcter científic que es faran a l'Estació Científica Font Roja Natura (ECFRN) UA, amb un taller d'Introducció a l'ornitologia. Eines per a l'estudi dels ocells dels ecosistemes mediterranis (27-28 setembre 2019); Jornades Divulgatives Científiques Parcs Naturals de la Font Roja i de la Serra de Mariola. Lloc: Cocentaina (4-6 d'octubre 2019); Bolets del País Valencià. ECFRN UA (25-26 d'octubre de 2019); i Taller de tècniques per a l'estudi i seguiment de mamífers. ECFRN UA (8-9 de novembre de 2019).

La UA també durà a terme diverses activitats en centres educatius d'Alcoi com el Programa «Coneix el nostre entorn amb la UA», i el programa «Juguem amb la UA».