El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Universitat d'Alacant organitza en Alcoi un curs d'usos i tradició dels bolets

Tindrà lloc a partir de les 9 h d'aquest dissabte 10 de novembre a les instal·lacions de la Cambra de Comerç (c/Sant Francesc. 10).

Els interessats es poden adreçar al correu antonio.belda@ua.es per tal d’inscriure-s’hi de manera gratuïta.

El Campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant permetrà endinsar-se en el món boletaire a través del curs gratuït impartit per Antoni Belda 'Els bolets del nostre entorn: noms populars, usos i tradició'.

El responsables del curs expliquen que els assistents «podran reconèixer les espècies mengívoles i tòxiques principals que tenim a les nostres muntanyes. A més, es donaran a conèixer les bones pràctiques de recollida i respecte al nostre entorn. S'esmentaran els noms populars d'aquests i les formes de conservar-los i elaborar-los».

El curs té un apartat d'introducció a la micologia, un segon sobre la descripció de les espècies més representatives dels nostres boscos i una tercera part sobre les normes bàsiques de recol·lecció i bon comportament al bosc.

A més, els assistents tindran l'oportunitat d'aprendre les formes diferents de preparar els bolets i participar-ne en la degustació.