El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Universitat d'Alacant t'ensenya a cultivar fongs a la Font Roja

Des de la recol·lecció de la llavor fins a la producció i comercialització. Tot el procés per aficionats que volen cultivar els seus fongs o per emprenedors que ho contemplen com una via de negoci. Tindrà lloc el 13 i 14 de març a l'estació científica de la Font Roja.

El cultiu de fongs té nombrosos beneficis, segons expliquen des de la Universitat d'Alacant. És una alternativa als cultius tradicionals que permet la dinamització local, on es pot aconseguir producte de qualitat i ecològic amb una escassa inversió. A més, el cultiu de fongs permet el reciclatge de residus urbans com resta de poda, de café o cartó. "Sens dubte, els fongs són un producte en auge que cada dia s'utilitza amb major freqüència en la cuina, i que al mateix temps permet obtindre substàncies medicinals".

En el curs, es farà una demostració de tot el procés de cultiu, des de l'obtenció de la llavor fins a la producció; i que es pot aplicar tant en l'àmbit familiar com a l'industrial. Està dirigit a gestors mediambientals, estudiants de ciències, empresaris i joves emprenedors, agricultors i públic en general.

El curs està oferit per Andreu Bonet, professor d'Ecologia; i Antonio Belda, especialista tècnic de Ciències de la Terra. Hi ha un màxim de 30 places, i cal omplir aquest formulari d'inscripció. Ací també tens informació més completa