El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La UPV aposta per convertir Alcoi en "territori socialment responsable"

Rosa Puchades, vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació de la UPV, ha oferit la conferència inaugural del curs on ha parlat de tots els projectes i objectius que tenen per a potenciar la relació de la Universitat amb el seu entorn.

La Universitat Politècnica de València va ser una de les primeres a crear un Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació, amb Rosa Puchades al capdavant. I com reconeix el rector de la UPV Francisco Mora, "en tan sols cinc anys, que no és res, tot el que ella ens deia hem de posar-ho ara en la prioritat de l'agenda".

Rosa Puchades ha sigut l'encarregada d'obrir el curs acadèmic 2019-2020 al Campus d'Alcoi de la UPV amb una conferència sobre la RSU, la Responsabilitat Social Universitària, que ara s'enfronta al repte d'involucrar-se amb l'entorn social. Puchades ha explicat els objectius i programes de la universitat, sempre sota el paraigua de l'agenda europea de sostenibilitat. I un d'aquests programes implica crear un segell de "territori socialment responsable", on s'aconseguisca involucrar a tots els sectors.

Perquè estem en un moment en què es necessita la participació de tots. Com diu el rector de la UPV, Francisco Mora, "per a combatre els reptes actuals de sostenibilitat, no és suficient amb la ciència i la tecnologia, si no hi ha un canvi de comportament social. Açò va de canvis personals".