El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La UPV Campus d'Alcoi ens presenta tres exemples clars d'èxit

Ana Ribera, Juan Hernández i Alejandro Samper / Campus UPV d'Alcoi

Ana Ribera, fundadora de Becar; Raimon Mengual, creador de Cervesa 102 i Inés Durá, graduada en el doble grau internacional d'Enginyeria Mecànica.

Emprendre és possiblement una de les accions més complicades que pot tindre qualsevol jove en eixir de la universitat, però no per això ha de ser impossible. Des de la UPV estan orgullosos de presentar tres casos d'èxit que volen presentar com a clars exemples.

El primer de tots es tracta del cas d'Ana Ribera, graduada en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes i creadora de Becard, que junt amb Juan Hernández i Alejandro Samper, graduats en Enginyeria Mecànica, han volgut fer una plataforma web per a fomentar la recerca i comunicació dels negocis amb empreses 2B2 tant a escala local com internacional.

Pel que fa a la plataforma, aquesta va dirigida a PYMES, les quals tenen productes molt ben treballats, però que tenen un màrqueting i una comunicació complicada, a empreses grans per a cobrir les noves necessitats i inclús a autònoms.

Ana Ribera indica que "hem rebut resposta de pymes, en la que veuen una magnífica oportunitat per a donar-se a conéixer en llocs que no tenen capacitat per a fer-ho i empreses on el seu processament de compra són molt exigents i busquen on proveïdor o client més qualificat".

Un dels altres que ha aconseguit emprendre una empresa per si soles ha sigut Raimon Mengual, graduat en Admnistració i Gestió d'Empreses, fundador de Cervesa 102, una iniciativa dedica a la cervesa artesana, i en la que actualment es troba l'Alcoià, el Comtat i en València.

I per ultim, Inés Durá, una de les alumnes de la UPV que ha aconseguit la doble titulació internacional, cursant el grau d'Enginyeria Mecànica tant al campus de la UPV d'Alcoi com a la universitat d'Ostfalia (Alemanya).

Segons Antonio Arques, els estudiants que realitzen la doble titulació internacional tenen el grau reconegut a ambdós països.

Cal destacar també la IDEAS UPV, un programa on la universitat realitza sessions personalitzades i individuals per tal que l'alumnat que vulga emprendre siga capaç de portar el projecte en capdavant.