El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La UPV i Bocairent s'alien en favor de l'emprenedoria

L'acord l'han signat el rector de la UPV (centre esquerra) i l'alcalde de Bocairent (centre dreta).

L'acord entre l'ajuntament de Bocairent i la UPV preveu la creació d'una futura Escola d'emprenedoria amb activitats i calendari dins de les possibilitats i pressupost de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Bocairent i la Universitat Politècnica d'Alcoi han signat un conveni per a posar en marxa un programa de foment de l'emprenedoria, que es durà a terme a través del Campus d'Alcoi de la UPV. Aquest conveni activarà una bossa de pràctiques per a estudiants de la UPV i permetrà que facen visites a l'Ajuntament de Bocairent mitjançant programes de cooperació educativa. A més, l'acord preveu la realització de cursos i tallers per a la promoció de la innovació i l'assessorament mutu en qüestions relacionades amb l'activitat de totes dues entitats. 

Es tracta doncs d'un pas més en la relació establerta entre totes dues institucions des de 2010, quan la UPV va inaugurar una seu universitària a Bocairent i, des de llavors, s'han desenvolupat allí regularment activitats culturals i formatives: des de xerrades de la Setmana de la Ciència fins a Jornades de Turisme d'Interior, entre altres.

El rector de la UPV, Francisco J. Mora ha declarat que "aquesta signatura obri les portes de futurs acords per a la posada en marxa de pimes i nous centres d'emprenedors". Juan Ignacio Torregrosa, director del Campus d'Alcoi recalca la importància de "fomentar l'emprenedoria al voltant de la universitat", i considera que "el conveni és un pas important en la integració del campus amb les poblacions del seu voltant".

En nom de l'Ajuntament de Bocairent, el seu alcalde, Josep Vicent Ferre Domínguez, espera que accions com aquesta animen a les persones a "prendre la iniciativa en el seu lloc de treball i que els anime a crear la seua pròpia empresa, com a alternativa al tradicional contracte per compte alié".