El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La UPV posa en marxa el programa Polisabio per ajudar a impulsar projectes de recerca i innovació en l'àmbit sanitari

La UPV posa en marxa el programa Polisabio per ajudar a impulsar projectes de recerca i innovació en l'àmbit sanitari / UPV
En aquest programa, col·labora, el Campus de Gandia i Alcoi i els departaments de Salut de Xàtiva-Ontinyent, Elda, Sant Joan d'Alacant, Marina Baixa, Gandia i Alcoi de la Fundació FISABIO.

La UPV, el Campus de Gandia i Alcoi i els departaments de Salud de Xàtiva-Ontinyent, Elda, Sant Joan d'Alacant, Marina Baixa, Gandia i Alcoi de la Fundació FISABIO, col·laboren en el programa Polisabio per ajudar a impulsar projectes de recerca i innovació en l'àmbit sanitari.

Polisabio és un programa de la Universitat Politècnica de València (UPV), per a impulsar, mitjançant activitats preparatòries, la realització de projectes de recerca i innovació en l'àmbit sanitari. És possible dur-lo endavant, gràcies a la col·laboració del Campus de Gandia i el Campus d'Alcoi i la Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), en els seus departaments de Salut de Xàtiva-Ontinyent, Elda, Sant Joan d'Alacant, Marina Baixa, Gandia i Alcoi.

En la convocatòria de 2017, han sigut seleccionats deu projectes, cinc dels quals, co-dirigits per personal científic amb una trajectòria destacada, del Campus de Gandia i cinc d'Alcoi que són:

- Eliminació de fàrmacs en aigües residuals dels centres sanitaris, dirigit per la professora Rosa Vercher, 

- RSA- Reverse shoulder arthroplasty – Artroplastia inversa de muscle.

- Diagnòstic de la Diabetis Gestacional (DG) a Alcoi, del professor Pau Miró

- El projecte BRESTEX, dirigit per la professora Mará Angeles Bonet, que realitza en col·laboració amb personal de l'Hospital de Sant Joan. Aquest projecte pretén avaluar les característiques dels tèxtils en pacients amb Linfedema.

-Virtualold: La realitat virtual és una nova tecnologia que ens permet gaudir de noves experiències immersives mai abans experimentades. Dirigit pel professor Jordi Linares.