El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La UPV presenta el doble grau d'Informàtica: la possibilitat de tindre dos títols per una sola carrera

Presentació del doble Grau d'Informàtica al campus d'Alcoi de la UPV. D'esquerra a dreta, Rubén Pérez, dtor acadèmic del Grau D'Informàtica: Pau Micó, subdirector de relacions internacionals del Cmapus d'Alcoi, i Jordi Linares, professor del departament de sistemes informàtics.
Amb un semestre més de classes i un curs escolar a Finlàndia, els alumnes poden obtindre dos títols

És un acord amb la universitat de Ciències Aplicades de Lahti, a Finlàndia. Els alumnes que accedisquen, un màxim de cinc per curs acadèmic, cursaran un any a Finlàndia i faran un semestre més de classes. Però després d'açò tindran no sols el títol del Grau d'Informàtica de la UPV, sinó també l'equivalent de la universitat finlandesa. A més a més els estudiants acabaran amb una especialitat que no es troba en universitats espanyoles, i coneguda com a Media Technologies.

El campus d'Alcoi de la UPV i la Universitat finlandesa de Ciències Aplicades del municipi de Lahti han arribat a un acord per oferir la doble titulació de les dos universitats per la mateixa carrera. És a dir, cursant el Grau d'Informàtica a Alcoi, i tan sols amb un semestre més d'estudis, s'aconseguirà també el títol equivalent de la universitat finlandesa.

Hi ha un màxim de cinc alumnes per curs que poden accedir a aquest doble grau. Han de cursar els tres primers cursos de la carrera a Alcoi, i l'últim a Finlàndia. En tornar, han de fer un semestre més a Alcoi i finalment rebran els dos títols en el Grau d'Informàtica, el d'ací i el finlandés. L'acord és mutu, així que també un màxim de cinc alumnes finlandesos vindran cada curs a Alcoi per a estudiar ací quart del Grau d'Informàtica. Per al pròxim curs escolar 2018-2019 ja s'ha triat als 4 estudiants que, per expedient acadèmic, poden optar a aquest doble grau.

Però a més del títol, aquest acord permetrà als estudiants del campus alcoià acabar amb una especialització pròpia de la universitat finlandesa i que no existeix en Espanya. Es tracta de l'especialització en Media Techologies, molt relacionada amb tot allò que té a vore amb imatge i àudio en les noves tecnologies, i vinculada, per exemple, al desenvolupament de videojocs.

Aquest acord entre les dos universitats permet no sols un benefici directe per als estudiants (amb més coneixements, una experiència única i aprofundiment en l'anglés), sinó que també es projecta la imatge del campus d'Alcoi en l'estranger i en Finlàndia. Parlem del campus d'Alcoi, ja que aquest doble grau tan sols es pot aconseguir ací, no en el campus de Vera de València de la UPV.