El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La UPV torna a estar al capdavant als rànquings d’universitats espanyoles

En la setena edició de U-Rànking la Universitat Politècnica de València, incloent-hi el Campus d’Alcoi, ha valorat aquesta institució com una de les millors de tot el país.

La Universitat Politècnica de València, al qual pertany el Campus d’Alcoi, ha sigut valorada com la millor universitat d’Espanya en l'àmbit docent i la tercera en la classificació global nacional. L’encarregat de puntuar a les diferents universitats ha sigut el U-Rànking, que enguany ha realitzat la setena edició d’aquest rànquing, que s’ha elaborat gràcies a la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques.

Aquest rànquing ha situat a la UPV com una referència nacional a l’àmbit docent, i empata en primera posició amb dos universitats privades, la Universitat de Navarra i la Universitat de Nebrija. També ha sigut valorada en segona posició en tota Espanya, igualada amb la Universitat Politècnica de Catalunya, en àmbit d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic.

Al rànquing global, la UPV ha millorat la seua posició de l’any passat, i és que, de la quarta posició ha pujat a la tercera.

En aquest rànquing s’han valorat 48 de les universitats públiques espanyoles i les 14 privades, és a dir, un 95% del total, i s’han examinat uns 3.000 graus i dobles graus.

Però, no sols ha aconseguit una bona posició en aquest rànquing, també a escala europea dins del rànquing Reuters Top 100, la UPV ha sigut valorada com la quarta universitat més innovadora d’Espanya, i es troba dins del top 100 d’Europa ocupant la posició 95. Dins d’aquest Top 100 sols 5 universitats espanyoles estan entre les millors valorades.