El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La vacunació arriba al centre de dia Benicadell de Muro

El centre Benicadell ha perdut 2 usuaris per coronavirus en l'últim any.
 

S'inicia a les comarques la vacunació en els centres de dia de persones majors dependents, com és el cas del centre de l'Associació de Malalts i Familiars d'Alzheimer de Muro, on han rebut la primera dosi 39 persones entre usuaris i treballadors.

"Ha estat un any molt complicat per a les famílies i per a tots els que formem l’associació, aquesta vacuna representa un raig d’esperança cap a la nova normalitat", assegura Mila Vilaplana, la directora del centre. I és que aquesta setmana 25 usuaris i 14 treballadors han rebut la primera dosi de la vacuna del coronavirus.

El centre Benicadell va tancar les portes durant el confinament més dur en l'inici de la pandèmia per indicació de conselleria, però prestaven atenció telefònica i oferien activitats personalitzades d'estimulació i fins i tot atenció a domicili en els casos que era necessari. Una vegada reobertes les portes, el centre ofereix atenció presencial en torns setmanals del 50 per cent, i sempre atenent a les indicacions de Sanitat.

Al llarg de tota la pandèmia el centre ha comptabilitzat onze casos positius entre usuaris i treballadors, dels quals han faltat dos usuaris.