El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Vall d’Albaida supera els 300 positius per Covid-19

Els municipis destacats amb color més fosc presenten una incidència de risc extrem.
  • Segons les dades de la Conselleria de Sanitat, els municipis de la Vall d’Albaida sumen 302 casos positius per Coronavirus en l’actualitat.
  • Quatretonda, Montixelvo, Benicolet, Ràfol del Salem, Otos, Bellús, Terrateig, Benissuera, Aielo de Rugat, Carrícola i Sempere no han enregistrat cap PCR positiva durant el darrer mes.

Tot i que la Comunitat Valenciana venia fent gala, els darrers mesos, de les bones xifres enregistrades en qüestió de contagis i incidència de la Covid-19, l’aplicació d’una sèrie de mesures més laxes ha provocat un increment significatiu de casos al territori.

Durant el període estiuenc, les costes de Castelló, València i Alacant es tornen en un gran atractiu per a gran part del país, i aquest ha estat un dels motius principals de l’adopció de noves mesures de prevenció.

D’entre les mesures que proposen des de la Generalitat Valenciana trobem l’anomenat toc de queda de 01:00 h a 06:00 h als municipis més afectats, d’entre els quals no es troba cap localitat valldalbaidina.

Respecte de les reunions, es preveu la prohibició (en tots els municipis valencians) de les reunions de més de 10 persones no convivents, tant en l’àmbit social com en el familiar. A més, està decretat el tancament de l’oci nocturn fins al 25 de juliol, i per això els locals d’aquest sector únicament podran oferir serveis d’hostaleria i restauració.

La Generalitat Valenciana farà públiques, aquest dijous 22 de juliol, les noves mesures restrictives que entraran en vigor a partir del pròxim dilluns, 26 de juliol. Segons ha explicat Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, “van a reunir-se la ponència tècnica i els experts de salut pública per a elaborar la proposta que aquest dijous avalarà la Comissió Interdepartamental. Prèviament, depenent de les restriccions que vagen a mantenir-se, ho consultarem amb el Tribunal Superior de Justícia. En qualsevol cas, el que és evident és que en una situació com l’actual el fet fonamental és activar al màxim la vacunació i mantenir al màxim la prevenció, perquè estem jugant amb la vida de moltes persones”.

Dades actualitzades dimarts 20 de juliol | Font: Conselleria de Sanitat