El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Vall de Seta tindrà un gran sender per fomentar l'ecoturisme

Reunió / Diputació d'Alacant

Gorga, Balones, Benimassot, Tollos, Fageca, Famorca i Quatretondeta formen la Vall de Seta

Gorga, Balones, Benimassot, Tollos, Fageca, Famorca i Quatretondeta s'han reunit amb representants de la Diputació d'Alacant per fomentar l'ecoturisme. El projecte consisteix en la creació del Gran Sender Vall de Seta i d'una xarxa de rutes per cada municipi.

L'entorn de la Vall de Seta és envejable i la Diputació vol potenciar tots els atractius de l'interior de la província. La vicepresidenta segona de la Diputació d'Alacant, Ana Serna, s'ha reunit aquest matí amb els alcaldes dels municipis que conformen la Vall de Seta per a coordinar el projecte d'ecoturisme que es vol desenvolupar en aquesta zona. A més de Serna, també han assistit els alcaldes dels municipis, el director del Patronat Provincial de Turisme, José Mancebo, i el portaveu del Grup Socialista, Toni Francés.

La institució provincial ja ha mostrat el seu suport a aquesta iniciativa impulsant, des de l'Àrea de Medi ambient, un estudi que defineix les possibilitats i alternatives que es poden desenvolupar en matèria d'ecoturisme i sostenibilitat en aquest enclavament en el qual es concentren els 7 xicotets municipis.

Gran Sender Vall de Seta

El projecte contempla com a principal actuació la creació i senyalització d'una Gran Sender Vall de Seta i una xarxa de rutes pròpies per cada municipi, que seran adaptats també per a facilitar l'accessibilitat de les persones amb discapacitat. Incideix, així mateix, en la importància d'oferir una experiència turística integral en el qual la gastronomia, la cultura i les tradicions locals o les activitats a l'aire lliure són el complement perfecte.

Ana Serna ha explicat al final de la reunió que “s'ha fixat un calendari de treball per a continuar donant visibilitat a aquest interessant projecte de l'interior de la nostra província a través de les diferents àrees de la Diputació”.