El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Vall Ens Uneix reclama l’abolició de la prostitució

Natàlia Enguix junt a l'escriptora i activista feminista Amelia Tiganus, a Ontinyent la passada setmana

La portaveu Enguix defensarà la moció presentada al plenari municipal a petició de l’associació local Gira-sols Morats.

Natàlia Enguix, la Portaveu del Grup Municipal de La Vall ens Uneix a l’Ajuntament d’Ontinyent, ha presentat una moció al plenari municipal per tal que la localitat s’unisca a la xarxa de ciutats lliures de tracta de dones, xiquets i xiquetes destinades a la prostitució. A més, aquests municipis, exigeixen a les administracions superiors l’aplicació de la llei que persegueix la tracta de dones.

La moció presentada a petició de l’Associació Feminista local Gira-sols Morats, segons Enguix, vol posar en debat que la prostitució “és igual a violència de gènere i explotació sexual i per aquest motiu deu ser abolida”. La portaveu i regidora d’Igualtat a Ontinyent ha defensat la necessitat de treballar per construir realment una societat en igualtat

“Un país que defensa la igualtat de les dones i homes no pot afavorir la instal·lació de les màfies de la prostitució amb lleis permissives” insistia la portaveu. Afegeix a més, que “regular aquesta forma d’explotació, seria reglamentar una violació dels Drets Humans”.

A més a més, el text de la proposta inclou, entre d’altres qüestions, que es dissenyen campanyes per sensibilitzar a la població que la prostitució és una forma de violència i on es visibilitze al denominat eufemísticament client, en actor responsable i còmplice actiu en aquesta forma de violència.