El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mare de Déu dels Lliris es deixa veure en la Font Roja

Festivitat Mare de Déu dels Lliris/Xarxes socials de Raül LLopis

Primer acte de la festivitat que es completa a setembre amb el cartell, l'ofrena ila romeria massiva al santuari

Ja és el 365 aniversari del sorgiment d'una tradició que es manté intacta en l'actualitat. Per a setembre, al romeria 'massiva'

Dimecres Alcoi ha viscut de primera mà com  la festivitat en honor a la Mare de Déu dels Lliris, festa que coincideix amb el 365 aniversari de la troballa que va tindre lloc a l'any 1653, quan segons la tradició, es van trobar uns lliris amb uns bulbs, que en examinar-los, es podia veure la imatge de la Verge Maria.

Tot l'acte ha tingut lloc a la Font Roja, que ha estat de gom a gom per la quantitat de persones presents. Pel que fa a l'esdeveniment, va començar amb el tradicional oració de la Sabatina, acompanyat poc després de l'Eucaristia, presidida com en anys passats per Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida.

Cal destacar un dels punts més importants de la celebració com pot ser el moment en què es presenta la imatge de la Verge dels Lliris a tots els xiquets i xiquetes, que a més, han rebut la medalla tradicional de la Verge.

Per últim, una vegada que s'havien fet totes les activitats, va començar la processó amb la imatge de la patrona, pels voltants del Santuari de la Font Roja. I després de tot, per a totes les persones interessades, han tingut l'oportunitat de presentar-se a un sopar de cabasset.

Recordem que aquest és solament el primer dia de tots els actes que estan per vindre. El pròxim serà el divendres 7 de setembre a les 20:30, a la mateixa ciutat d'Alcoi, on tindrà lloc la col·locació del cartell anunciador de festes en honor a la Mare de Déu dels Lliris, i que es col·locara a la façana de l'Ajuntament. I pel que fa a la romería, tindra lloc el diumenge 16 de setembre a partir de les 06:00 amb la 'Despertà'.