El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La versió valenciana de '12 homes sense pietat' arriba al Calderón d'Alcoi aquest divendres 26 de març

Les entrades es poden comprar a ticketalcoi.  

 

També se celebrarà el Dia Mundial del Teatre

A partir de les 19:30 h d'aquest divendres 26 de març, '9' s'escenifica al Teatre Calderón d'Alcoi. L'obra de Javier Sahuquillo es basa en 12 homes sense pietat, de Reginald Rose, però amb un toc més d'actualitat.

Les entrades es poden comprar a ticketalcoi. Cal recordar que també se celebrarà el Dia Mundial del Teatre i abans de l'obra, Enric Piera, llegirà el manifest. L'obra té una durada d'uns 90 minuts i és exclusivament en la nostra llengua. En la part superior de la noticia podeu gaudir, de moment, del trailer. 

A diferència de '12 homes sense pietat', el sistema judicial, l’ambientació, els personatges i el cas jutjat es corresponen amb l’Espanya del present. L’acció succeeix a València, a la Ciutat de la Justícia i el jurat popular, format per cinc dones i quatre homes, deurà declarar si ha sigut provat o no provat que un jove magrebí ha assassinat a son pare.

El tancament en una xicoteta sala de deliberació, la calor de l’estiuet de Sant Miquel, un aire condicionat que no funciona i les misèries que cada un dels personatges carrega a l'esquena creen un mecanisme perfecte per a que el conflicte esclate i tots acaben mostrant les seues llums i ombres. En aquesta coproducció entre la premiada companyia valenciana Perros Daneses i la consolidada empresa Yapadú Produccions Escèniques l’espectador es converteix en un membre més del jurat. La disposició del públic en àgora i la proximitat dels actors provoquen que el públic siga un personatge més en el debat moral i descobrisca els seus propis prejudicis.

Sinopsi
Un xicot d’origen magrebí és acusat d’assassinar son pare. Un jurat popular haurà de decidir si està provada o no provada la seua implicació al parricidi. De sobte, tots els jurats voten a favor de la culpabilitat, excepte un, la jurat número 7. “Si hem de condemnar a qualsevol a presó permanent revisable, crec que li hem de dedicar, almenys, vint minuts de les nostres vides”. Des d’aquest moment s’inicia un thriller psicològic en el qual el jurat analitzarà totes les proves de l’assassinat en un afany per descobrir la veritat i enfonsar els prejudicis de la societat occidental.

9 beu explícitament del text de Reginald Rose i de la pel·lícula de Sidney Lumet, que aconseguiren que 12 homes sense pietat es convertira en el referent dels drames judicials inspirant centenars de pel·lícules i obres de teatre posteriors.