El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La VII Setmana Gran del Piano portarà a Alcoi l'elit dels intèrprets d'aquest instrument

Imatge de la roda de premsa on s'ha presentat la VII Setmana Gran del Piano.

Els 5 concerts se celebraran a benegici de la 'Fundación Hogar Infantil de Alcoy', i les entrades es poden comprar al portal TicketAlcoi.

Consulta ací el programa de mà de la VII Setmana Gran del Piano.

L'associació Amics de la Música d'Alcoi organitza del 10 al 14 de juny la sèptima edició de la Setmana Gran del Piano, la qual portarà a Alcoi pianistes de talla internacional com ara Patricia Pagny, Sergei Yerokhin o Francisco Cholbi. El programa inclou quatre concerts que se celebraran en el Circulo Industrial, i un al Teatre Calderón.

Un dels plats forts de la Setmana gran tindrà lloc el dimarts 11 de juny amb la participació de la pianista Patricia Pagny, amb un repertori centrat en les obres de Robert i Clara Schuman, així com de Felix Mendelssohn i Johannes Brahms. A Pagny la succeirà el també pianista Sergei Yerokhin, qui actuarà en Alcoi per segona volta en la seua carrera. El seu concert serà el dia 12, amb una primera part que inclou peces de Bach, Schubert i Lizst, i que en la seua segona part recull la suite 'Cuadros de una exposición', del Modest Músorgski, i "d'extremada dificultat per a ser interpretada en piano", com recorda el president de l'Associació d'Amics de la Música.

El divendres dia 14 és el torn del pianista Josu de Solaun (1r Gran Premi en el XV Concurs Internacional de Piano José Iturbi), acompanyat pel violinista Jesús Reina. Tots dos interpretaran un concert on destaca la sonata per a violí i piano nº3 Op. 24 del compositor romanés George Enescu. El dilluns 10 serà el torn del pianista Francisco Cholbi, amb l'acompanyament vocal de la soprano Teresa Albero i el baríton Vicente Antequera, amb un concert que alternarà obres d'òpera en la seua primera part, i de zarzuela-opereta en la segon part.

L'únic concert que se celebrarà fora del Círculo Industrial serà el del dia 13 al Teatre Calderón, anomenat 'La Vie en Rose, canciones para una vida' amb un repertori de cançons populars com Bohemian Rhapsody de Queen, Rien de rien, o algunes extretes d'obres teatrals com Los Miserables o My Fair Lady. El pianista d'aquest concert serà el japonés Takashi Koizumi, acompanyat per la veu de Víctor Díaz i Gema Castaño.