El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Violència de gènere en fotos a través de la premsa. L'última proposta cultural del Campus d'Alcoi de la UA

Una de les obres fotogràfiques de la mostra.

Aquesta exposició fotogràfica es part de la programació cultural que la UA porta a Alcoi amb el patrocini de la Fundación Mutua Levante.

L’exposició té la col·laboració de l’Associació de Fotoreporters de la província d’Alacant (AFPA).

La Universitat d'Alacant, a través del seu campus a la ciutat d'Alcoi, exhibeix la mostra fotogràfica "Del Morat al Negre. Violència de gènere a través de la Premsa Gràfica Alacantina 2007-2012”. L'exposició es pot visitar a les instal·lacions que disposa la Universitat en Alcoi, situades en la Cambra de Comerç (carrer Sant Francesc 10), fins al pròxim mes de gener.

«Del Morat al Negre» reuneix un conjunt de fotografies fetes per fotoperiodistes alacantins sobre temes relacionats amb la violència de gènere. La mostra és un projecte d’investigació periodística fet per un grup de fotoreporters alacantins –que pertanyen a diversos mitjans de comunicació– al voltant d’alguns dels casos de violència de gènere, concretament els registrats en l’àmbit familiar, esdevinguts a la nostra província els últims anys.

El comissari de la mostra, Ángel García Catalá, afirma que «no es pot fotografiar la misèria moral dels agressors i la desolació que la mort produeix en les famílies de les víctimes amb metàfores. Es pot, però no es deu perquè seria pur maquillatge suavitzant i ens allunyaríem del que pretenem: que la societat es pose en la pell d’aquestes persones i reaccione, se solidaritze, s’indigne, s’espante, actue, eduque en conseqüència i no s’hi acostume mai».