El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Volta a la Mariola aposta per apropar el patrimoni de les localitats a visitants i veïns

En marxa el programa de visites gratuïtes guiades de primavera

Serra Mariola, entitat que aglutina esforços per promoure els recursos turístics dels municipis de l'àrea del parc, juntament amb la Mancomunitat de Municipis de l'Alcoià i El Comtat, ja ha començat les visites guiades per a la primavera. Són gratuïtes tot i que cal reservar per la limitació de places. La inscripció es pot fer en les adreces electròniques de les oficines de turisme d'Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Bocairent, Cocentaina i Muro d'Alcoi o Casa de Cultura d'Agullent. Al 2017 més de 500 persones participaren en el cicle de rutes. 

Després de les cites d'Alfafara, Alcoi i Millena, el 7 d'abril serà el torn per a Cocentaina amb un passeig per la història de l'Edat Mitjana a l'Art Deco. Un dia després a L'Orxa es mostrarà la ruta dels Pialatos (transcorre al voltant del Barranc de la Garrofera, per gaudir de les olors i paisatges de la Vall de Perputxent). En aquesta edició el senderisme botànic també estarà present amb les rutes de Bocairent, el 22 d'abril, i Muro el 29 d'abril.

La resta d'activitatst són la pujada al cim del Benicadell des de L'Orxa (6 de maig), el senderisme etnològic i visita als masos de Mariola (13 de maig des de Banyeres de Mariola), la literatura amb la Ruta Literària del llibre 'Sí ha nevat' de Francesc Esteve (20 de maig a Agres) i la ruta dels oficis i tradicions (26 de maig) per Agullent. Tancaran La Volta a la Mariola Gorga, el 3 de juny, ensenyant els seu entorn, i L'Alqueria d'Asnar, el 17 de juny, amb la visita a la Font del Baladre.

Pots consultar un arxiu pdf amb tots els detalls d'aquestes rutes. El trobaràs al marge dret baix la imatge de la notícia.