El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La xarxa d'ecoparcs de les comarques creix amb la cessió del solar d'Alcoi

L'espai de l'actual ecoparc es recuperarà com a zona verda per al barri. 

El Consorci de Residus Terra prepara una xarxa d'ecoparcs que atenguen 37 municipis de l'Alcoià, Comtat i l'Alacantí, gestionats tots de manera conjunta. Alcoi ja ha cedit el solar on s'ubicarà el nou ecoparc, i que triplica en espai a l'actual. 

Muro, Ibi i Alcoi ja han cedit els solars on s'instal·laran els ecoparcs del Consorci de Residus Terra. I és que a partir d'ara, en lloc de dependre de cada ajuntament, serà el Consorci de Residus qui gestionarà de manera conjunta tots els ecoparcs. Isabel López, presidenta del consorci, assegura que així "es facilita que siga eficient el servei, amb professionals responsables, i els veïns poden anar al punt que mes a prop tinguen".

Isabel López explica que ara es preparen els plecs per a licitar tota la xarxa d'ecoparcs del consorci, tant les obres d'adequació necessàries en cada solar com la gestió conjunta de tots ells. La xarxa prevista pel consorci comptarà amb 14 ecoparcs, 9 d'ells de nova construcció. Nous, per exemple, seran els d'Alcoi, Cocentaina i Beniarrés. En altres, com Xixona, Ibi, Muro o Benilloba, es faran millores.

En el cas d'Alcoi, el nou ecoparc tindrà una superfície el triple de gran que l'actual, i estarà ubicat en una zona més allunyada del nucli urbà, al polígon El Clérigo entre els carrers Filà Verds i Filà Navarros. Sserà de tipus D, "el model més gran i complet", amb almenys 10 contenidors i dos rutes diferenciades per a usuaris i per a camions. També tindrà una primera fase d'implantació d'un sistema d'economia circular, amb una zona específica on s'identificaran els residus que poden ser reutilitzats.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés diu també que es compleix així amb una reivindicació del barri, que volia que es traslladara l'ecoparc. L'espai que s'allibera està previst que siga zona verda.