El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La cita prèvia al cementeri d'Alcoi durant Tots Sants evita aglomeracions i registra la visita de 4.926 persones

Cementeri durant tots sants / AM

2.010 persones han demanat la cita prèvia a través de les floristeries i la resta, directament amb la sol·licitud a l’Ajuntament per internet

Per primera vegada, l'Ajuntament d'Alcoi ha establit un sistema de cita prèvia per acudir al cementeri municipal entre el 26 d'octubre i l'1 de novembre, dies centrals de la festivitat de Tots Sants.

Des del consistori asseguren que 4.926 persones han fet servir la cita prèvia i ha donat bon resultat, ja que "s'ha escalonat la visita" i "s'ha assegurat la salut de visitants i treballadors en aquests dies tan assenyalats". El sistema ha permés quatre torns diaris, a les 8.00, 10.30, 13.00 i 15.30 hores, i en tots els horaris i dies han sobrat cites lliures. Cal destacar que la cita es podia demanar de forma particular o a les floristeries de confiança.


En total han accedit durant els 7 dies, un total de 4.926 persones, d’elles, 2.010 a través de la cita prèvia de les floristeries i la resta, directament amb la sol·licitud a l’Ajuntament.


La regidora de Participació Ciutadana, Teresa Sanjuán, destaca que "el resultat de la cita prèvia al cementeri ha sigut positiu i creiem que aquesta primera experiència ens pot servir d’exemple per a altres ocasions i esdeveniments. El programa ha funcionat correctament i ha permés d’una manera senzilla, reservar hora i dia als ciutadans que volien pujar al cementeri durant la setmana de la festivitat de Tots Sants. Des de l’Ajuntament volem agrair especialment, a les alcoianes i alcoians el seu comportament que ha sigut exemplar, així com el bon fer de les floristeries i el suport tant de Protecció Civil com de la Policia Local".