El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Filà Verdugos de l’Alqueria és protagonista del primer pregó de la seua història

Filà Verdugos / Arxiu AM

Hi ha festers que formen part de la Filà Verdugos des de la seua fundació, en 1973. 

50 anys no es compleixen tots els dies i a 2023 ho fa la Filà Verdugos de l’Alqueria. Per celebrar aquesta important efemèride han organitzat alguna sorpresa per a l’Entrada.

Per commemorar els 50 anys, l’Ajuntament de l’Alqueria ha decidit organitzar un pregó per primera vegada en la seua història. Aquest serà el divendres 22 de setembre a les 20:30 h. La corporació municipal arreplegarà als representants de la Filà Verdugos per tal de donar-li un reconeixement en el saló de plens de l’Ajuntament, pel seu aniversari. Seguidament, al local del museu, tindrà lloc el pregó donant inici a les festes patronals.

El pregó serà llegit per César Palmer, qui viu les seues primeres festes com a alcalde. Palmer conta a ARAMULTIMÈDIA que hi ha festers que estan a la Filà Verdugos des que es va fundar. Altres més jóvens també aconsegueixen que la festa continue. En el pregó “el reconeixement va per a la filà en conjunt”.

Aquesta filà participa en la majoria dels actes, com per exemple, l’Entrada (dissabte 23 de setembre a les 18 h.) i l’ofrena a Sant Miquel Arcàngel (diumenge 24 de setembre a les 11:45 h). Cal recordar que els dies centrals de les festes de l’Alqueria se celebren del 22 al 25 de setembre amb actes per a tots els públics.