El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La fisioteràpia per als músics es tracta a Alcoi

Fisioterapia de la música

"Lesions per sobrecàrrega com contractures i tendinitis" són el més habitual

No són esportistes, però els seus cossos es castiguen igual quan estan fent la seua activitat. Els músics professionals o aficionats poden patir lesions musculars. Per aquest motiu, la clínica Benestar Fisioteràpia d'Alcoi, tracta allò que s'anomena 'Fisiotierapia de la música', un camp especialitzat en la prevenció i tractament del dolor derivat d'una incorrecta praxis postural.

Els músics pateixen moviments repetitius, torsions, males posicions i moltes hores d'assaig. Per aquest motiu, cada vegada més es demanda un 'fisio' a les agrupacions musicals o conservatoris. Segons dades de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, agrupa a unes 550 bandes, amb més de 60.000 alumnes i 40.000 músics professionals a tot el territori valencià.

Una de les clíniques amb especialistes formats està a Alcoi, concretament al carrer Lluís Vives. Es tracta de Benestar Fisioteràpia. Mariola Lledó, especialista de Fisioteràpia de la Música en la clínica, explica que el que més pateixen els músics són "lesions per sobrecàrrega com contractures i tendinitis". Per la seua banda, el director de Benestar Fisioteràpia, Adolfo Sancho, va un pas més enllà i indica que "l'assessorament d'un físio en músics professionals pot contribuir a la correcta interpretació de peces difícils, ja que s'ha demostrat que moltes vegades variant la postura s'aconsegueix interpretar sense problemes partitures que s'han estat resistint".