El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La història del segle XX d'Alcoi, amb l'exposició d'Antonio Pérez Jordà al MAF

Els dos fills de l'artista han estat present a la inauguració

La Sala Fernando Cabrera del MAF ha acollit la inauguració de l'exposició 'Antonio Pérez Jordà. La versatilitat de l'art'. Per a molts, no és l'artista més conegut, però amb la seua obra es fa un complet viatge per la història d'Alcoi del segle XX. ARAMULTIMÈDIA ha estat amb l'exposició i ha parlat amb els seus fills, Mª Luisa Pérez i Antonio Pérez, i amb membres de l'Associació Sant Jordi.

Cartells de falles d'Alcoi, Moros i Cristians, de l'Apolo... són només un exemple del gran llegat que ha deixat Antonio Pérez Jordà a Alcoi. Ara es pot veure, de forma temporal, a la Sala Fernando Cabrera. El més sorprenent que s'ha comentat a la inauguració és que el gran mural de Cabrera de l'Església Sant Jordi fou salvat per Antonio Pérez quan anava a ser destruït en temps de guerra.


Biografia de l'artista
Antonio Pérez Jordá
 va iniciar la seua formació artística en el taller de Jordá Miró, continuant el seu ensenyament amb Rogelio Solroja i José Sellés, destacant en el dibuix i la pintura. Va ser col·laborador assidu del periòdic «Ciudad». Va aportar els seus treballs en diverses publicacions d'àmbit fester sent els seus cartells anunciadors de festes molt estimats arribant a aconseguir el guardó del primer premi atorgat per l'Ajuntament d'Alcoi de 1963 a 1965. També el seu treball com a fotògraf va ser elogiat i premiat en diverses ocasions, sent l'any 1957 un dels socis fundadors (el núm. 1 de la llista) de la coneguda Agrupació Fotogràfica Alcoiana.