El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La intel·ligència artificial arriba als joguets gràcies a AIJU

Joguets físics amb Intel.ligència artificial / AIJU

La Intel·ligència Artificial (IA) pot aportar els mateixos avantatges que un videojoc, però amb un joguet real i físic. 

L'institut del joguet (AIJU), ubicat a Ibi, té l'objectiu de crear joguets connectats a internet, afegint així un major valor pedagògic i permeten adaptar-se als gustos de les noves generacions. La Intel·ligència Artificial (IA) pot aportar els mateixos avantatges que un videojoc, però amb un joguet real i físic. Pel que fa al procés de fabricació, la IA pot previndre possibles errades en la producció.

Aquesta nova línia d'investigació amb IA, finançada per l'IVACE, aspira a ser la nova forma en fabricació de joguets. Com explica Jose Carlos Sola, coordinador del projecte, “les noves generacions han nascut envoltades de tecnologia, i com tals, no esperen jugar amb un simple joguet, sinó amb un joguet que responga a les seues interaccions i que li produïsca un valor afegit durant el joc. Per tant, en els pròxims anys, els joguets connectats a Internet es convertiran en una cosa normal, per la qual cosa les empreses hauran d'adaptar-se ràpidament o, en defecte d'això, poden arribar a desaparéixer”.


AIJU ha creat una línia de recerca i desenvolupament, finançada per IVACE, que permetrà incorporar la tecnologia d'Internet de les Coses i la Intel·ligència Artificial en els joguets tradicionals, afegint així un major valor pedagògic i permetent adaptar-se als gustos de les noves generacions.

 

El futur del joguet pasa per la IALa IA pot proporcionar, tant als joguets com als processos de fabricació d'aquests, una vertadera revolució. En els joguets pot aportar els mateixos avantatges que un videojoc, però amb l'al·licient de què es tracta de joguets reals. Sens dubte, la millor opció per a regalar en reis són joguets creats al nostre territori.


Un altre exemple desenvolupat és emprar IA en el reconeixement de sons, de manera que quan un xiquet toca un instrument, l'aplicació pot analitzar si s'ha tocat de manera correcta o no una melodia.


Cal recordar que AIJU va iniciar fa ara quatre anys una línia de projectes que tracten de donar suport al sector tradicional del joguet en el seu canvi i integració en el món digital. L'objectiu general d'aquesta línia d'investigació és dotar d'intel·ligència als joguets tradicionals i integrar, així, el món del videojoc dins del joguet tradicional.