El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Plaça de Benissaidó a Alcoi es transformarà pensant en els veïns

Projecte / Ajuntament

L’obra tindrà un import de 224.673,36 euros, uns 20.000 euros per baix del preu base.  A més aporta millores i amplia la seua garantia. 

Les obres de millora de la Plaça de Benissaidó estan prop de fer-se realitat. El termini d’execució serà de quatre mesos des de la data de la signatura de l'acta de comprovació del replanteig, segons informació facilitada per l’Ajuntament. L’obra tindrà un import de 224.673,36 euros, uns 20.000 euros per baix del preu base. Ha estat adjudicada a l'empresa Lemutur SL.

El projecte naix comptant amb les aportacions del veïnat. L’obra preveu dotar a aquest espai de 49 places d'aparcament per a vehicles lleugers, incloses dues places de mobilitat reduïda, crear una zona per als vianants i una altra per a la convivència de veïns, que disposaran d'una illeta central. La intervenció inclou l'ampliació i millora de la xarxa de clavegueram i drenatge, així com la renovació de voreres i calçades. Per a l'execució de les obres compreses en aquest projecte es proposa un termini d'execució de quatre mesos des de la data de la signatura de l'acta de comprovació del replanteig.


Millores

Segons el consistori, l'empresa ha presentat una oferta que no sols rebaixa en quasi 20.000 euros el preu base de licitació sinó que a més incorpora dues millores, com són el subministrament i col·locació de 18 braços en façana amb la ‘senyera’ d'Alcoi i les seues corresponents lluminàries així com el subministrament i col·locació de 2 columnes i les seues corresponents lluminàries. Aquesta millora està valorada en 30.945,50 euros. També duu a terme una ampliació del termini de garantia. Ofereix un període de garantia de 3 anys addicionals al període d'1 any establit.


Jordi Martínez, vicealcalde d'Alcoi, apunta que “amb aquesta actuació no sols es millorarà l'estètica de la plaça, sinó que es regularà l'estacionament dels vehicles i s'adaptarà la zona a les actuals exigències normatives en matèria d'accessibilitat el que conferirà a la plaça un caràcter renovat i més tranquil”.


Per la seua part, la regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán ressalta que “aquesta actuació estava molt demandada pel veïnat, de fet s'ha implicat molt en un procés participatiu en el qual durant aquests anys han anat realitzant les seues aportacions fins a arribar el projecte definitiu”.