El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'acomiadament d'Alcoi a Isabel-Clara Simó serà el 24 de gener

L'autora durant un reconeixement en 2013 a l'Ajuntament d'Alcoi.

L’acte institucional al cementeri estarà obert a la ciutadania.

També es realitzarà un acte el dijous 23 al saló de plens de l'Ajuntament, on hi haurà un llibre d’honor perquè els ciutadans puguen acomiadar-se de l'escriptora.

El divendres 24 de gener al cementeri municipal d'Alcoi es realitzarà l'acte de comiat a Isabel-Clara Simó, on descansaran les seues cendres en el lloc destinat a les personalitats més rellevants d’Alcoi.

L'acte per donar l'últim adéu va ser acordat entre la família i l'alcalde, Toni Francés, que es va traslladar ahir amb el regidor de cultura, Raül Llopis, fins al tanatori de les Corts Catalanes, per a donar l'últim adéu a l'autora de «Júlia».

Amb aquest senzill però sentit homenatge de comiat, Isabel-Clara Simó descansarà al costat del seu amic, Ovidi Montllor, en el lloc destinat a les personalitats més rellevants d'Alcoi. L'acte institucional estarà obert a la ciutadania, i comptarà amb la presència de la Corporació Municipal.

D'altra banda, al saló de plens de l'Ajuntament, durant tot el dijous 23 de gener, en horari de 9 a 20 hores, i el divendres de 9 a 11 hores, hi haurà un llibre d'honor perquè els ciutadans puguen acomiadar-se d'aquesta filla d'Alcoi.

L'alcalde, Toni Francés, explica l'homenatge: "El dia 24, Alcoi podrà acomiadar a la que ha sigut fins ara la nostra principal escriptora, Isabel-Clara Simó, amb un acte a la seua mida, senzill i sentit, amb música i lletra, amb passió, feminisme i compromís amb la vida i la terra. Una figura cultural però també humana, molt volguda en Alcoi, que ha marcat moltes primeres lectures en valencià d'una gran quantitat d'alcoianes i alcoians, i que ens ha ensenyat a estimar la literatura però també a lluitar per allò en què creiem".