El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'acord territorial entre Alcoi, Ibi i Ontinyent desenvolupa un Pla Estratègic per a 2020

Encontre del Consell rector d'Actaio.

L'Acord Territorial per a l'Ocupació i el Desenvolupament Local d'Alcoi-Ibi-Ontinyent (Actaio) està format pels ajuntaments d'Alcoi, Ibi i Ontinyent, les associacions empresarials FEDAC, IBIAE i COEVAL, i els sindicats CCOO i UGT.

L'acord Territorial per a l'ocupació i el desenvolupament local -Actaio- disposa d'un nou equip de treball que es troba enfrascat en la definició d'un Pla Estratègic per als pròxims anys.

Les línies d'actuació d'aquest Pla contemplen l'actualització del diagnòstic territorial quant a l'ocupació, les ocupacions en el territori i la qualificació del capital humà per a cobrir necessitats en els sectors productius. També es realitzaran accions per a generar dinàmiques de comunicació que siguen efectives amb el teixit empresarial. Totes aquestes accions s'oferiran a les localitats que integren les àrees funcionals d'Actaio. El Consell Rector del Pacte ha aprovat les línies d'actuació del projecte, durant la celebració d'un encontre en la sala Àgora d'Alcoi.

D'altra banda en el Projecte Experimental IV es treballarà per a fomentar la matrícula en l'FP, la dignificació d'aquests estudis i donar resposta a les ocupacions de difícil cobertura.