El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Acord Territorial Ontinyent-Ibi-Alcoi afavorirà la inserció laboral dels majors de 45 anys

Presentació de la III fase de l'acord, amb els alcaldes de les tres ciutats implicades, representants dels sindicats, i del sector empresarial.

La mesura serà presa com a part de la III fase de l'Acord i incidirà especialment en les dones majors de 45 anys amb baixa qualificació.

Al primer any de funcionament el projecte, es va posar en marxa un pla experimental d'inserció laboral entre desembre de 2016 i agost de 2018 amb una ajuda de 192.000 € del SERVEF, que va aconseguir un total de 147 insercions. A més a més es va fer un estudi de diagnòstic on es recalca la necessitat d'aconseguir una FP especialitzada en indústria per atendre la demanda existent de personal qualificat.

La segona fase ha inclòs la creació de recursos digitals per fomentar l'ocupació o l'organització de setmanes temàtiques i encontres. Per a tal fi s'ha disposat d'una subvenció del SERVEF de 178.500 € i de la coordinació de l'Ajuntament d'Ontinyent.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que "les grans sinergies d'aquestes zones amb interessos comuns, que estem treballant en un projecte que ens pot ajudar a ser més competitius i fomentar l'ocupació i la indústria 4.0".

El primer edil d'Alcoi, Toni Francés, posava en relleu "la voluntat de suma i treball conjunt que està donant fruit i resultats molt positius per al nostre territori".

D'altra banda, l'alcalde d'Ibi, Rafael Serralta, explicava que la III Fase que s'obri ara, i que estarà coordinada pel seu ajuntament, "partirà del treball que s'ha anat fent dins d'aquest acord interprovincial, per a atendre a un col·lectiu molt castigat com són els majors de 45 anys, i especialment les dones amb baixa qualificació".

En l'Acord Territorial Ontinyent-Ibi-Alcoi tenen participació els ajuntaments d'aquestes tres ciutats, més els sindicats UGT i CCOO, i les associacions empresarials COEVAL, IBIAE i FEDAC.