El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'actriu Pepa Puchades encarnarà a Doña Amàlia per a transmetre el modernisme als escolars

Els col·legis de la ciutat d'Alcoi rebran al llarg del present curs l'especial visita de Doña Amàlia, històrica figura de l'ensenyament a la nostra ciutat, i que reviurà amb ocasió de la Fira Modernista 2019. L'actriu alcoiana Pepa Puchades serà l'encarregada d'encarnar el personatge, donant a conéixer així el context de l'època modernista als més menuts.

L'activitat està dirigida als escolars de primer i segon de primària i de quint d'educació infantil. Puchades portarà amb ella una maleta repleta de material per a fer més didàctica la seua exposició. ARAMULTIMÈDIA et porta en vídeo les declaracions de la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, i de l'actriu Pepa Puchades amb tots els detalls de la iniciativa.

Vida de Doña Amàlia

Nascuda en 1860, Doña Amàlia és una figura cabdal en l'ensenyament d'Alcoi. Nascuda de família treballadora, va començar a impartir classes a nens desafavorits i a nombroses dones de classe obrera. A més va ser precursora de les colònies d'estiu, concretament a la Vila-Joiosa, on Amàlia disposava d'una casa per a organitzar aquestes activitats estivals.