El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'acurtament de la Cavalcada d'Alcoi, aprovada pel Consell i inclosa en el BIC

Cavalcada d'Alcoi, imatge d'arxiu.

La cavalcada dels Reis Mags d'Alcoi és BIC immaterial des de desembre de 2011, i es considera la cavalcada més antiga d'Espanya, documentada en 1866.

El ple del Consell ha modificat el BIC de la Cavalcada d'Alcoi per incloure les últimes modificacions: l'acurtament en l'itinerari i l'avançament d'horari del Ban Reial.

En l'última cavalcada celebrada a Alcoi, en gener del 2020, es van implantar dos canvis: l'avanç de l'horari del Ban Reial de les 18:30 a les 18 hores; i també un acurtament de l'itinerari de la cavalcada que ja no arribava fins a Alçamora sinó que es quedava en País Valencià. Els canvis s'aprovaven, no sense polèmica entre els partits, i a espera que es confirmaren pel Consell, perquè suposen una modificació de la declaració de Bé D'Interés Cultural Immaterial.

Segons expliquen des del Consell, "aquestes modificacions d'horari i recorregut tenen una doble finalitat. D'una banda, que les desfilades concloguen en un horari més adequat per al públic infantil. D'altra banda, que el desenvolupament de les desfilades transcórrega, exclusivament, per l'àmbit de la delimitació del conjunt històric de la ciutat, declarat bé d'interés cultural en 1982 i que té uns valors patrimonials que contribueixen a realçar l'escenari urbà pel qual transcorren els actes mencionats".