El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Àgora d'Alcoi, ara més accessible i segura

Nova rampa d'accés / Ajuntament d'Alcoi

Aquestes obres d'accessibilitat més altres millores suposen una inversió per part de l'Ajuntament d'Alcoi de 91.486,18 euros.

Una rampa metàl·lica connecta la Plaça Ramon i Cajal amb l'Àgora Oberta. Així és millora l'accessibilitat a l'Àgora. També s'ha igualat l'entrada amb la plaça. Aquestes obres d'accessibilitat més altres millores suposen una inversió per part de l'Ajuntament d'Alcoi de 91.486,18 euros.

Aquestes millores han sigut possible gràcies a l'adequació a la Plaça Ramón y Cajal i Sant Francesc, incloses en la EDUSI-Alcoidemà i cofinançades amb fons procedents del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020. El projecte ha suposat també millores al carrer Sant Mateu, on s'han ampliat les voreres, que s'igualen al carrer en una única plataforma per als vianants a l'altura del pas de vianants. D'aquesta manera, es pot accedir de forma totalment còmoda i segura a l'ascensor situat en aquest carrer, segons ha explicat el regidor d'Ocupació i Empresa, Alberto Belda.

D'altra banda, en eliminar voreres i vorades, l'entrada per la plaça de Ramón y Cajal és ara totalment diàfana, amb portes que s'obrin de manera automàtica. A més, en aquest punt s'ha instal·lat una rampa metàl·lica que compleix amb la normativa d'accessibilitat i el pressupost de la qual ascendeix a 19.177’05 euros, IVA inclòs.

Així mateix, s'ha adaptat la porta que comunica la zona d'Àgora Oberta i Àgora Emprenedors, seguint també la normativa d'accessibilitat i permetent una transició fluida en tot el complex.

No només accessibilitat


L'Ajuntament d'Alcoi ha fet més millores de cara a l'adequació i millora de seguretat d'alguns espais inclosos a la planta alta del Mercat de Sant Mateu. Al costat d'aquestes millores, durant el mes de novembre s'han dut a terme diferents accions destinades a actualitzar i adequar les diferents àrees de l'Àgora. D'aquesta manera, s'ha procedit a la instal·lació de panells per a insonoritzar Àgora Oberta, solucionant els problemes de reverberació i ressò detectats. Uns treballs per als quals s'han destinat 30.135 euros IVA inclòs.

També s'ha completat la millora dels sistemes de seguretat anti incendis, millorant aquest espai públic per a atendre les noves necessitats dels esdeveniments que en ell es realitzen. Aquesta intervenció ha suposat una inversió de 20.296,15 euros, IVA inclòs. A més, s'ha executat l'envidrament de diverses zones per a millorar el seu aïllament, actuació per a la qual s'han destinat 21.877,98 euros, IVA inclòs.