El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'espai Àgora serà sotmés a una reforma integral

El regidor Manolo Gomicia, parla de terminis: "volem començar quan abans però sempre adaptant-nos a les necessitats dels habitants de l’Àgora així que alguns canvis esperaran fins a l’estiu per a portar-se a terme".

Amb l'aprovació del pressupost de 2019 se succeeix l'anunci de projectes desbloquejats per part de l'Ajuntament. L'últim d'ells és la reforma integral de la sala Àgora, que amb un pressupost de 80.000 € apostarà per l'accessibilitat i la flexibilitat en l'ús d'aquest espai.

El projecte constarà de tres fases, la primera en l'espai 'Àgora Oberta', que serà convertida en una àrea independent. Les millores inclouen la instal·lació d'un elevador per a persones amb diversitat funcional; també es dotarà de llum natural l'entrada; es crearan uns nous lavabos per al públic de les activitats; i es canviaran els separadors per a fer l'espai realment modular i amb millor sonoritat. També es crearan dues noves sales de reunions i un espai amb un petit escenari en escala, per a realitzar activitats de format més reduït.

La segona fase del projecte afecta l'espai 'Àgora Emprenedors', millorant el seu interiorisme amb un estil modern i amb molta vegetació. També es millora l'espai 'Àgora Lab', dedicat a la robòtica i impressió 3D, i es crearan dos espais diferenciats que faciliten la privacitat de les reunions dels emprenedors amb clients o proveïdors.

A l'espai 'Àgora Promoció' es modificarà la seua distribució amb la creació d'un magatzem de documentació; la creació de dues «boxes» i l'ampliació de la planta de dalt, augmentant l'espai que avui ocupa la Mancomunitat. Des de l'Ajuntament confirmen que aquesta última part serà la més complicada, ja que necessita un projecte estructural.

El regidor de Promoció Econòmica, Manolo Gomicia, parla de terminis: "volem començar quan abans però sempre adaptant-nos a les necessitats dels habitants de l'Àgora així que alguns canvis esperaran fins a l'estiu per a portar-se a terme".