El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'aigua reciclada de les nostres comarques mantindrà el preu i també podrà ser utilitzada per la indústria en el futur

Reunió / Imatge facilitada per l'Ajuntament de Cocentaina

Al Congrés dels Diputats està a punt d’arribar una modificació d’alguns punts de la llei d'hdrocarburs. Açó podria afectar al cas de la benzinera a Cocentaina.

La Consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, i el gerent de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR), Augusto Montamarta, s'han reunit a Cocentaina, per tal de tractar el tema del preu de l'aigua reciclada a L'Alcoià i El Comtat. La reunió l'han mantingut amb els representants de l’EDAR dels Algars, la mancomunitat Font de la Pedra i la cooperativa d’usuaris: alcaldes de Cocentaina, l’Alqueria i Muro, regidor d’Alcoi, regidora de Medi Ambient de Cocentaina, president d’ATEVAL i alguns representants empresarials de la zona. S'ha acordat prorrogar els convenis d'explotació de les depuradores Font de la Pedra i els Algars.

La mesura ha tingut molt bona acollida per part dels alcaldes de les nostres comarques segons apunta Conselleria i el consistori contestà. Per aquest motiu tenia lloc aquesta reunió on la Consellera anunciava que el conveni actual anava a prorrogar-se 4 anys més i que mentrestant totes les parts treballarien en la confecció d’un nou acord que fóra just per a totes.

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, ha indicat a Mireia Mollà que "agraïm enormement la sensibilitat i la serietat amb què ha treballat aquest tema i la solució oferida, ara s’obri un temps de 4 anys que serà molt important per definir el nou conveni que volem establir, un conveni que siga just i que afavorisca al màxim la sostenibilitat".

Durant la reunió, Mireia Estepa, ha preguntat també per l’estat de la licitació de la 2a fase de l’ús terciari de l’EDAR dels Algars, fet que possibilitarà la utilització d’aigua reciclada a les indústries i al poble. El gerent ha explicat que esperen tindre l’obra adjudicada per a finals de desembre de 2020 i que el seu període d’execució serà d’un any aproximadament.

Gasolinera

Mireia Estepa
, qui és també regidora d'Urbanisme, ha aprofitat l’ocasió per a demanar a la consellera Mollà que treballen per un canvi de la legislació d’hidrocarburs i li han exposat la problemàtica de la nova gasolinera que vol instal·lar-se en Cocentaina.

En resposta, Mireia Mollà s’ha compromés en estudiar la qüestió, ja que al Congrés dels Diputats està a punt d’arribar una modificació d’alguns punts d’aquesta llei.