El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament crea un gabinet de 'crisi' per a abordar la recuperació del Centre

Encontre entre diferents responsables municipals durant el pas per Alcoi de la borrasca Glòria.

El gabinet també hauria de servir per a dur a terme negociacions amb totes les administracions de cara a aconseguir suport que permeta la revitalització del Centre.

Alcoi ha anunciat la creació d'un gabinet interdepartamental amb què coordinarà diferents àrees de gestió municipal per a abordar la recuperació del Centre. El gabinet començara a reunir-se aquesta mateixa setmana i estarà constituït pels caps del departament d'Arquitectura, Urbanisme, Patrimoni i Obres i Serveis.

D'ell també formarà part l'alcalde Toni Francés, mentre que el portaveu del govern, Jordi Martínez, serà l'encarregat de coordinar-lo. Asseguren des de l'Ajuntament que "no es tracta d'un gabinet per a dur a terme accions puntuals, sinó que es mantindrà en el temps i amb reunions periòdiques". L'objectiu és doncs "agilitzar i facilitar el treball de manera coordinada en tots aquells projectes que requereixen aquesta transversalitat". El gabinet també hauria de servir per a dur a terme negociacions amb totes les administracions de cara a aconseguir suport que incidisca en la revitalització del Centre.

Martínez reconeix que "la situació del Centre és complexa, ja que són molts els factors que conflueixen, des que és una zona declarada Bé d'Interés Cultural que comporta diferents restriccions i obligacions a l'hora de poder actuar, a la fragmentació de la propietat existent". No obstant això, afegeix el coordinador del gabinet, "es farà tot el possible perquè les accions per a una vertadera recuperació del Centre siguen palpables al més prompte possible".