El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El consistori pren mesures per a evitar el 'sensellarisme' en Alcoi

Dependències que han sigut clausurades, pertanyents a l'antiga estació del tren.

El terme sensellarisme es refereix a la situació d’una persona que no disposa de les mínimes condicions d’habitatge que permeten viure amb dignitat.

Durant aquesta primera setmana de 2020 hem sabut que l'Ajuntament d'Alcoi ha clausurat les dependències de l'antiga estació del tren per posar fi a la seua ocupació per part d'una persona sense sostre. La persona en qüestió ja ha sigut reubicada, i s'investiga si ha pogut ser objecte d'un abandonament per part de la família.

Des de l'administració local s'informa que no s'havia pogut actuar fins al moment en tractar-se l'edifici d'una propietat privada i sobre el qual no s'havia interposat cap denúncia derivada de la seua ocupació. Havent-se interposat la pertinent denúncia, els agents de policia han pogut identificar a la persona, i s'ha procedit a la seua posterior reubicació per part de l'Ajuntament i la Creu Roja. Després del seu desallotjament, l'espai s'ha netejat i s'han paredat els accessos.

Polèmica amb Guanyar Alcoi

El govern també ha volgut donar resposta a una publicació en xarxes socials per part de Guanyar Alcoi, on es mostrava a una persona pernoctant a un caixer automàtic del barri de Santa Rosa, amb la qual es qüestionava la política d'habitatge municipal. Afirmen des del govern que aquesta dona es troba atesa per una entitat social de la ciutat des de fa temps, sent acollida al centre de dia de l'entitat, "però es nega a dormir als llocs oferits".

La regidora de Polítiques Socials, Aranza de Gracia, critica que es faça "demagògia d'alguns casos, sense ni tan sols preocupar-se abans per saber què hi ha darrere". Recorda també que en determinats casos de persones sense sostre "la solució no és la que personalment pensem que és més adient (...) sempre hem de mirar a la persona, amb tots els seus condicionants, tenint en compte que són persones que prenen les seues pròpies decisions".