El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament adjudica 5 habitatges municipals durant 2018

Habitatges municipals a la placeta les Xiques.

També s'han adjudicat dos com a pisos d'emergència social. Aquests permeten l'allotjament immediat i provisional de persones que es veuen obligades a abandonar el seu domicili habitual.

Al llarg dels darrers 4 anys s'han adjudicat en Alcoi 15 habitatges municipals, 5 dels quals durant l'últim any. Aquest és el balanç fet des de la regidoria d'Habitatge de la present legislatura, durant la qual s'han invertit 300.000 € per al manteniment dels immobles municipals, i s'ha incrementat el personal al departament de 3 a 7 treballadors.

Durant el període 2017-2018 s'han realitzat 96 atencions a demandants d'habitatge municipal, sent el perfil majoritari el de dona d'entre 30 i 45 anys. El 55,21% de les demandes d'habitatge provenen d'unitats convencionals compostes entre 2 i 4 membres, i el 25% correspon a famílies monoparentals. D'altra banda el 13,54% té algun tipus de discapacitat, el 72,92% dels sol·licitants no tenen contracte de treball i el 39% depenen d'altres ajudes socials.

Actualment el departament està intervenint amb 25 famílies que per les seues circumstàncies personals i familiars es troben en situació de precarietat i de vulnerabilitat. Aquesta intervenció es realitza mitjançant entrevistes personals, visites domiciliàries periòdiques i el registre del seguiment.

Intervencions per àrees

En l'àrea socioeducativa huit persones han rebut atenció en l'hàbit d'higiene i neteja personal. A més s'ha intervingut en la neteja de 9 habitatges, atés a la gestió econòmica de 21 famílies, i realitzat el seguiment de 14 famílies en l'escolarització dels menors. D'altra banda s'ha orientat a 9 persones en l'aspecte formatiu i d'orientació; i s'ha realitzat una tasca de mediació, amb la gestió de control de deutes en 17 usuaris i derivació i suport d'altres institucions de 19 usuaris. Pel que respecta a l'àrea salut, s'ha realitzat un seguiment sanitari a 7 persones.

"El departament d'Habitatge ha augmentat més del doble el nombre de treballadors per a poder realitzar correctament el seu treball. Es tracta d'una comesa molt important i sensible amb la societat, ja que és essencial el treball personal i individualitzat amb famílies que es troben en situacions d'especial vulnerabilitat" ha assegurat la regidora d'habitatge, María Baca.