El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament advoca pel llenguatge igualitari fruit d'una major inversió en l'àrea d'Igualtat

La regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, en companyia de la tècnica d'Igualtat, Ruth Tomàs.

L'Ajuntament d'Alcoi ha incrementat en 5.000 € la partida per a igualtat en els pressupostos municipals de 2019. A més s'ha triplicat la subvenció atorgada per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives -fins als 75.000 €-, i s'han rebut 27.000 € com a part del Pacte d'Estat en Matèria de Violència de Gènere.

Alcoi contempla 2019 amb la promesa de potenciar les accions en matèria d'igualtat, tot gràcies a la injecció econòmica que s'ha previst per a enguany en aquesta àrea, tant en el pressupost municipal com en les subvencions autonòmiques i estatals. Una de les primeres manifestacions d'aquesta política és la publicació d'una guia per a usar un llenguatge igualitari en l'administració local.

Es tracta d'una publicació que serà repartida tant entre els departaments municipals, com els centres hospitalaris i educatius, en la qual s'inclouen recomanacions amb què evitar l'ús d'un llenguatge sexista. Aquestes recomanacions fan referència a l'ús preferent de paraules genèriques o col·lectives, la utilització de formes femenines i masculines juntes, així com l'ús de dos gèneres en textos adreçats a col·lectius.

La guia ha estat editada per l'Agència de Promoció del Valencià, i en ella han participat vora 30 ajuntaments del País Valencià. Un d'ells l'Ajuntament d'Alcoi, qui s'encarregarà de repartir 500 exemplars d'aquesta guia. La tècnica d'Igualtat de l'administració alcoiana, Ruth Tomàs, ha especificat que es tracta d'una guia pràctica i que "respon a l'obligació per part de la legislació d'emprar un ús igualitari en l'administració local".

Inversions en l'àrea d'Igualtat

D'altra banda, la regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, ha recordat els plans de l'Ajuntament per incrementar la inversió en igualtat dins dels pressupostos municipals de 20195.000 € més respecte a l'any passat, deixant la partida en 17.000 €. Aquesta pujada se suma a la d'una subvenció atorgada per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que enguany s'ha triplicat en Alcoi per tal d'assolir la xifra de 75.000 €. Part de la quantia es destinarà a contractar dues promotores d'igualtat.

A tot aquest finançament s'han de sumar els més de 27.000 € que rebrà el consistori alcoià com a part del Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere. Mira ha confirmat que una part d'aquesta inversió es destinarà a l'Associació Contra la Violència de Gènere i Familiar en Alcoi i Comarques (ACOVIFA). L'ús de la resta es decidirà en la mesa local d'igualtat que tindrà lloc en dia 30 de gener, a la qual s'ha convidat a assistir als cossos de Policia Local i Nacional.