El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament comunica que els aqüífers d'Alcoi mantenen un bon nivell d'extracció

Aqüífer del Molinar

Les últimes dades foren registrades en juliol de 2019, quan el valor d'extracció a l'aqüífer del Molinar 1 estava en 6,07 i el Molinar 2 en 5,65 m.

D'acord amb les últimes dades recollides anteriors a l'arribada de la DANA, els aqüífers i pous d'Alcoi se situen a un nivell d'extracció de 5 a 6 metres de profunditat. Des de l'Ajuntament d'Alcoi afirmen que són dades molt positives "si els comparem amb altres ciutats de la província, que extrauen aigua a més de 100 metres de profunditat".

Les últimes dades foren registrades en juliol de 2019, quan el valor d'extracció a l'aqüífer del Molinar 1 estava en 6,07 i el Molinar 2 en 5,65 m. Tot això, asseguren des del Consistori, "sense comptar les últimes pluges torrencials que s'han registrat durant el mes de setembre, relacionades amb el fenomen meteorològic de la DANA". Recordem que l'aqüífer del Molinar és el principal recurs hidrològic de la ciutat.

Les dades suposen una millora respecte als valors del passat mes de desembre, quan el nivell d'extracció se situava en 7,36 litres en el Molinar 1, i en 7,30 litres en el Molinar 2.

El regidor d'Obres i Serveis, Jordi Martínez, explica el següent: "Malgrat que comptem amb uns aqüífers amb bons recursos hidrològics, no podem permetre'ns malbaratar l'aigua. Continuem recordant als ciutadans la importància de moderar el consum i d'utilitzar aquest bé de primera necessitat de manera responsable per a poder continuar gaudint d'aquest tresor natural".